Θα μπορούσε το κλασικό μπαλέτο να συνδυαστεί με τις μουσικές των U2, των Queen, του Λένι Κράβιτς και του Μάικλ Τζάκσον; Τα Κακά Παιδιά του Χορού, το συγκρότημα που δημιουργήθηκε το 2007 με τον φιλόδοξο σκοπό να ανατρέψει τις κατεστημένες απόψεις, επιμένουν «ναι». Ο ιδρυτής του, μάλιστα, ο 29χρονος Ράστα Τόμας, υποστηρίζει ότι πρόκειται για «το μπαλέτο του 21ου αιώνα». Εστω και αν τέτοιου είδους χαρακτηρισμοί είναι μάλλον σχηματικοί, οι Βad Βoys of Dance έχουν καταφέρει ήδη να προκαλέσουν πολλές συζητήσεις γύρω από το όνομά τους.

Ολα ξεκίνησαν όταν ο Τόμας, ένας από τους διασημότερους χορευτές της γενιάς του, με επιτυχημένη πορεία σε μερικά από τα μεγαλύτερα μπαλέτα του κόσμου (Αmerican Βallet Τheater, Μαριίνσκι της Αγίας Πετρούποληςτο 2001 έγινε ο πρώτος Αμερικανός-μέλος του ρωσικού μπαλέτου- κ.ά.) αποφάσισε να αφήσει πίσω του τα «σφιχτά» κολάν, τις μουσικές του Τσαϊκόφσκι και του Προκόφιεφ και να αρχίσει να… ροκάρει. Στο πλαίσιο αυτό παραδοσιακές τεχνικές του κλασικού μπαλέτου συνυπάρχουν και ανακατεύονται με τις δυναμικές, γεμάτες ένταση κινήσεις του σύγχρονου χορού, τις δύσκολες και επικίνδυνες ακροβασίες της ενόργανης γυμναστικής αλλά και τις ρυθμικές φιγούρες του χιπχοπ.

Σημαντικό ρόλο στις επιλογές του Τόμας- γεννημένου στο Σαν Φρανσίσκο και μεγαλωμένου στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας καθώς ταξίδευε συχνά μαζί με τους γονείς του- έπαιξαν τα είδωλά του: ο Μιχαήλ Μπαρίσνικοφ, ο Μπρους Λι, ο Μάικλ Τζάκσον και ο περίφημος κουβανός χορευτής Κάρλος Ακόστα είναι ορισμένα από αυτά. Το «Rock the Βallet», το πρότζεκτ που δημιούργησε το 2008 με την αποφασιστική συμβολή της συντρόφου του Αντριέν Καντέρνα, γνώρισε εντυπωσιακή επιτυχία διεθνώς: κατά την τελευταία διετία δόθηκαν περισσότερες από 450 sold-out παραστάσεις σε όλον τον κόσμο τις οποίες παρακολούθησαν 250.000 θεατές.

ΠΟΥ – ΠΟΤΕ
η Θέατρο Βadminton, Γουδή. η Στις 10, 11, 12 και 13 Νοεμβρίου.

η Ωρα έναρξης: 21.00.