ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΚΟΥΝΑΛΑΚΗ
Ρεσιτάλ πιάνου στο Μέγαρο
Εργα για πιάνο ερμηνεύει η πιανίστρια Ελισάβετ Κουναλάκη (φωτογραφία) απόψε στις 20.30 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (Βασ. Σοφίας και Π. Κόκκαλη, τηλ. 210 7282.333). Το πρόγραμμα περιλαμβάνει έργα Μπαχ, Ματέο Αλμπένιθ, Καντάλος, Αντόνιο Σολέρ, Γιώργου Σισιλιάνου κ.ά. Το ρεσιτάλ εντάσσεται στο πλαίσιο της σειράς «Μουσικές βραδιές στην Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος».

ΛΕΝΑ ΔΙΒΑΝΗ
Μια συγγραφέας σε βιβλιοπωλείο

Συνάντηση με τη συγγραφέα Λένα Διβάνη (φωτογραφία), με αφορμή την κυκλοφορία του βιβλίου της «Ενα πεινασμένο στόμα», διοργανώνεται στο βιβλιοπωλείο «Μικρός Κοραής» (Παπάγου 7 και Αριστοφάνους, Χαλάνδρι, τηλ. 210 6890.321) από τις εκδόσεις Καστανιώτη και το Αετοπούλειο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Χαλανδρίου. Ωρα έναρξης: 18.30.

ΘΕΑΤΡΟ
Το κλασικόαριστούργημα του Πιερ Κορνέιγ «Φρεναπάτη» παρουσιάζεται για πρώτη φορά στο Εθνικό Θέατρο (Κεντρική Σκηνή). Τη μετάφραση, τη διασκευή και τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Δημήτρης Μαυρίκιος. Αναζητώντας τα ίχνη του επαναστατημένου γιου της, μια συντηρητική μητέρα επισκέπτεται έναν μάγο. Εκείνος με ένα χτύπημα του ραβδιού ξεδιπλώνει μπροστά της τους έρωτες και τις απίστευτες περιπέτειες του κανακάρη της. Βλέπει άραγε η μητέρα την πραγματικότητα ή μια κατασκευή του μάγου, που παίζει με την αγωνία της, τιμωρώντας την έτσι για την υπερβολική της αυστηρότητα; Παίζουν: Βαγγελιώ Ανδρεαδάκη, Σπύρος Ανδρεόπουλος, Γιάννης Βογιατζής, Ευγενία Αποστόλου, κ.ά.

Αγ. Κωνσταντίνου 22-24, τηλ. 210 5288.170. Ωρα έναρξης: 21.00. Η «Λυσιστράτη»του Αριστοφάνη παρουσιάζεται στο Θέατρο του Κέντρου Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος. Η μετάφραση είναι του Κ. Χ. Μύρη, η σκηνοθεσία του Γιάννη Κακλέα και η μουσική του Σταύρου Γασπαράτου. Στη διανομή μεταξύ άλλων παίρνουν μέρος οι Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, Ιφιγένεια Αστεριάδη, Μάκης Παπαδημητρίου.

Πειραιώς 254, Ταύρος, τηλ. 210

2540.312. Ωρα έναρξης: 21.00 (Κυριακή 19.30).

Το έργο «Ράους»των Θανάση Παπαθανασίου και Μιχάλη Ρέππα παρουσιάζεται στο Θέατρο της Οδού Πειραιώς. Στη διανομή μεταξύ άλλων παίρνουν μέρος οι Αλέξανδρος Αντωνόπουλος, Βασιλική Ανδρίτσου, Αβα Γαλανοπούλου.

Πειραιώς 131, Γκάζι, τηλ. 210

3450922. Ωρα έναρξης: 20.00. Το έργοτης Γαλλίδας Γιασμίνα Ρεζά «Ο θεός της σφαγής» σε σκηνοθεσία Σταμάτη Φασουλή, με την Κάτια Δανδουλάκη, τον Γιάννη Φέρτη, την Κατιάνα Μπαλανίκα και τον Γιάννη Βούρο παρουσιάζεται στο θέατρο «Κάτια Δανδουλάκη». Με αφορμή ένα περιστατικό ανάμεσα στα παιδιά τους, δύο ζευγάρια συναντιούνται για να λύσουν το θέμα. Μόνο που αυτό θα αποδειχτεί απλώς η αφετηρία.

Αγ. Μελετίου 61 και Πατησίων, τηλ.

210 8640.414. Ωρα έναρξης: 20.00. ΜΟΥΣΙΚΗ
Ρεσιτάλαγγλικού κόρνου με έργα σε πρώτη πανελλήνια εκτέλεση παρουσιάζει το μουσικό τμήμα του Φιλολογικού Συλλόγου Παρνασσός στην αίθουσα εκδηλώσεών του. Συμμετέχει η Ισιδώρα Κοψιδά (αγγλικό κόρνο). Στο πιάνο ο Μάριος Καζάς. Παράλληλα πραγματοποιείται έκθεση φωτογραφίας του Τάσου Καραλή με θέμα το αγγλικό κόρνο. Η συναυλία είναι αφιερωμένη στον Στέφανο Μπαλτατζή.

Πλατεία Αγ. Γεωργίου Καρύτση 8, τηλ. 210 7234.567. Ωρα έναρξης:

20.30.