ΧΟΝΓΚ ΚΟΝΓΚ «Η γαμήλια δεξίωση θα πραγματοποιηθεί στα… ΜcDonalds της γειτονιάς μας»θα γράφουν από τον Ιανουάριο του 2011 τα προσκλητήρια γάμου πολλών νεονύμφων που διαμένουν στο Χονγκ Κονγκ. Η γνωστή αμερικανική αλυσίδα εστιατορίων γρήγορου φαγητού εγκαινιάζει στα 200 εστιατόριά της που εδρεύουν στο Χονγκ Κονγκ μια νέα υπηρεσία, αυτή των «ταχυδεξιώσεων γάμου», ελπίζοντας ότι σε περίοδο οικονομικής κρίσης θα προσελκύσει πολλά νέα ζευγάρια με τις χαμηλές τιμές και τις προσφορές της.

Η νέα υπηρεσία, με τον χαρακτηριστικό τίτλο «ΜcWedding», θα αρχίσει να λειτουργεί από την 1η Ιανουαρίου 2011 και σε κάθε εστιατόριο θα μπορούν να φιλοξενηθούν από 50 ως 100 καλεσμένοι. Το μενού θα περιλαμβάνει, για κάθε καλεσμένο, ένα τσίζμπεργκερ, μια μερίδα πατάτες, αναψυκτικό και ένα κομμάτι μηλόπιτα, στην ιδιαιτέρως ανταγωνιστική τιμή των μόλις 2,86 ευρώ ανά άτομο.

Το κόστος αυτό είναι παρασάγγας χαμηλότερο από τα 13.000-18.000 ευρώ που μπορεί σήμερα να κοστίσει μια δεξίωση γάμου σε εστιατόριο ή σε αίθουσα δεξιώσεων. Οι μελλόνυμφοι θα πρέπει να στέλνουν οι ίδιοι τις προσκλήσεις και να αγοράζουν τα ποτά αφού κανένα ΜcDonalds στο Χονγκ Κονγκ δεν σερβίρει οινοπνευματώδη- ούτε καν μπίρα ή κρασί. Η αμερικανική αλυσίδα εστιατορίων επισημαίνει ότι πολλές εκπλήξεις έχουν προγραμματιστεί για τα νέα ζευγάρια και πως η γαμήλια τούρτα θα είναι, φυσικά, η γνωστή μηλόπιτα των ΜcDonalds σε μεγάλο μέγεθος.

Σύμφωνα με τον τιμοκατάλογο της αλυσίδας, η δεξίωση δεν αναμένεται να υπερβεί τα 286 ευρώ ανά 100 καλεσμένους.

Εκπρόσωπος των ΜcDonalds δήλωσε ότι στόχος της εταιρείας είναι μελλοντικά στα τρία εστιατόρια να οργανώνονται, εκτός από γαμήλιες δεξιώσεις, πάρτι αρραβώνων και πάρτι επετείων γάμου. «Πολλά ζευγάρια στο Χονγκ Κονγκ γνωρίστηκαν ή βγήκαν πρώτη φορά ραντεβού στα ΜcDonalds και αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία για μας. Τώρα θέ λουμε να τους το ανταποδώσουμε» τονίζει η υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων των ΜcDonalds Ηong Κong, Ελεν Τσονγκ Γουένγκ Λινγκ.

«Πήραμε την πρωτοβουλία αυτή βλέποντας τη διάθεση πολλών ανθρώπων να δώσουν τη γαμήλια δεξίωσή τους στο αγαπημένο τους εστιατόριο» επισημαίνει η κυρία Γουένγκ Λινγκ, καταλήγοντας πως «έπειτα από ώριμη επιχειρηματική σκέψη αποφασίσαμε να εγκαινιάσουμε τη νέα αυτή υπηρεσία που ήδη έχει προσελκύσει αρκετούς μέλλοντες νεονύμφους». Ηδη για τον πρώτο μήνα λειτουργίας του θεσμού «ΜcWedding» έχουν προγραμματιστεί 10 δεξιώσεις. Το πρώτο ΜcDonalds άνοιξε στο Χονγκ Κονγκ το 1975 και σήμερα στην πόλη αυτή των επτά εκατομμυρίων κατοίκων λειτουργούν περισσότερα από 200 καταστήματα.

286 ΕΥΡΩ ΓΙΑ 100 ΚΑΛΕΣΜΕΝΟΥΣ
Το μενού θα περιλαμβάνει, για κάθε καλεσμένο, ένα τσίζμπεργκερ, μια μερίδα πατάτες, αναψυκτικό και ένα κομμάτι μηλόπιτα. Στην τιμή συμπεριλαμβάνεται η διακόσμηση, η μουσική, η σαμπάνια