Ο αδελφός του Λιού Σιαομπό, του φυλακισμένου κινέζου αντιφρονούντα, ο οποίος τιμήθηκε με το βραβείο Νομπέλ Ειρήνης 2010, δεν έλαβε άδεια να τον επισκεφθεί στη φυλακή παρόλο που οι κανονισμοί προβλέπουν επίσκεψη μια φορά το μήνα για κάθε στενό συγγενή, έγινε γνωστό σήμερα από το Κέντρο Ενημέρωσης για τα
ανθρώπινα δικαιώματα και τη δημοκρατία.
«Ο Λιού Σιαογκουάνγκ, αδελφός του Λιου Σιαομπό, ο οποίος κατοικεί στο Νταλιάν της βορειοανατολικής Κίνα, μάς είπε ότι το αίτημά του να επισκεφθεί τον αδελφό του τον Οκτώβριο απορρίθηκε», σύμφωνα με ανακοίνωση της οργάνωσης αυτής που εδρεύει στο Χονγκ Κονγκ.
Σύμφωνα με το Κέντρο, οι κανονισμοί των φυλακών συμπεριλαμβανομένης και της φυλακής στο Ζινζού όπου κρατείται ο Λιού, προβλέπει επίσκεψη μια φορά το μήνα για κάθε στενό συγγενή.
Η Λιού Σιά, σύζυγος του Λιού Σιαομπό, έλαβε άδεια να τον επισκεφθεί, στις 10 Οκτωβρίου, δυο ημέρες μετά τη βραβευσή του.
Ο Λιού Σιαογκουάνγκ τόνισε ότι ο αδελφός του, όταν τον επισκέφθηκε τον Ιούλιο, κρατείτο σε κελί μαζί με πέντε κρατούμενους του κοινού ποινικού δικαίου και κινδυνεύει, καθώς κρατούμενοι συχνά ξυλοκοπούνται μέχρι θανάτου από συγκρατούμενούς τους στις κινεζικές φυλακές.
«Για την ασφάλειά του», ο Λιού Σιαογκουάνγκ ζητεί τη μεταφορά του αδελφού του στη φυλακή Κιντσένγκ κοντά στο Πεκίνο. Η φυλακή αυτή είναι γνωστή ως τόπος κράτησης των κινέζων αντιφρονούντων.