Στην αντεπίθεση πέρασε ο πρώην πρόεδρος της Μπαρτσελόνα κ. Ζοάν Λαπόρτα, ο οποίος χαρακτήρισε «ανήθικη» την απόφαση της γενικής συνέλευσης των Μπλαουγκράνα να τον στείλει κατηγορούμενο για κακοδιαχείριση στα πολιτικά δικαστήρια! «Λειτουργήσαμε υποδειγματικά σε αντίθεση με τη διοίκηση του Ροσέλ που απλώς καταστρέφει το προφίλ της ομάδας» είπε ο κ. Λαπόρτα, ο οποίος δεν παρέλειψε να σημειώσει ότι «αυτό το συμβούλιο ενδιαφέρεται να καταστρέψει την καλύτερη Μπαρτσελόνα όλων των εποχών, αυτή που κατέκτησε τέσσερα πρωταθλήματα και δύο τίτλους Τσάμπιονς Λιγκ». Επιπλέον στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε, υπογράμμισε ότι «η γενική συνέλευση παραβίασε το δικαίωμά μου ως πρώην προέδρου να υπερασπιστώ τον εαυτό μου» αναφερόμενος στο ότι δεν του επετράπη να μιλήσει κατά τη διάρκεια της σαββατιάτικης διαδικασίας, όπου με ψήφους 439 υπέρ και 113 κατά αποφασίστηκε να σταλεί η υπόθεση στη Δικαιοσύνη.

Ο πρόεδρος των Μπλαουγκράνα την επταετία 2003-2010 κατηγορείται για κακοδιαχείριση και μεταξύ άλλων τού προσάπτουν ότι πλήρωσε 8 εκατ. ευρώ ως αμοιβή στον ατζέντη του Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς , τον κ. Μίνο Ραϊόλα, προκειμένου να ολοκληρωθεί η μεταγραφή του σουηδού επιθετικού το καλοκαίρι του 2009, καθώς και ότι ξόδευε χρήματα του συλλόγου για προσωπικές του ανάγκες, όπως τα 53.000 ευρώ που φαίνονται για δαπάνες σε εστιατόρια και ξενοδοχεία και άλλα 26.000 ευρώ για ταξίδια στο Ντουμπάι και στο Λονδίνο. Επίσης ελέγχεται για ένα ποσό 90.000 ευρώ που παρακρατήθηκε από τη συναυλία του συγκροτήματος των U2 στο «Καμπ Νου».

Ο αντιπρόεδρος των Μπλαουγκράνα κ. Χαβιέρ Φάους σημείωσε ότι δεν γνωρίζει αν υπεξαιρέθηκαν χρήματα από το ταμείο της Μπαρτσελόνα, «ωστόσο είναι βέβαιο ότι ο σύλλογος υπέστη ζημιά, ενώ τα έσοδά του ήταν αυξημένα τα τελευταία χρόνια».