Μία ημέρα μετά την ανακοίνωση της ΕΟΚ με την οποία η Ομοσπονδία μπάσκετ ζήτησε τη λύση της απεργίας των καλαθοσφαιριστών, ο ΠΣΑΚ απάντησε με δική του ανακοίνωση δηλώνοντας θετικός στον διάλογο με ΕΟΚ, ΕΣΑΚΕ και ΣΕΠΚ, αλλά μέχρι να ρυθμιστούν νομοθετικά τα αιτήματα των αθλητών, δεν κάνει πίσω. Ο ΠΣΑΚ δεν ξεκαθαρίζει εάν θα συνεχιστεί η όχι η απεργία, αλλά επιθυμεί άμεση συνάντηση με τους φορείς με σκοπό την επίλυση των προβλημάτων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΠΣΑΚ:

«Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστών περίμενε πολλά περισσότερα από μία συνάντηση για την οποία είχε προαναγγελθεί πως θα έλυνε τα προβλήματα του μπάσκετ.

Συγκεκριμένα, περιμέναμε θέσεις και απαντήσεις επί των αιτημάτων μας και όχι γενικόλογες εκφράσεις που στερούνται αναφοράς στην ουσία των προβλημάτων.

Υπενθυμίζουμε μάλιστα ότι πολλά θεμελιώδη αιτήματά μας όπως π.χ η ιατροφαρμακευτική ασφάλιση, η δυνατότητα μετακίνησης των αθλητών που δεν πληρώνονται σε άλλη ομάδα και το ζήτημα να μην έχει δικαίωμα συμμετοχής στο πρωτάθλημα ομάδα που δεν έχει λάβει πιστοποιητικό συμμετοχής 60 ημέρες πριν την έναρξη του πρωταθλήματος άπτονται της δικαιοδοσίας της Ελληνικής Ομοσπονδίας και ουδείς διάλογος με την πολιτεία χρειάζεται.

Απορίας άξιο λοιπόν είναι για ποιόν λόγο η Ομοσπονδία δεν προχωράει σε αυτές τις μεταρρυθμίσεις τις οποίες ζητάμε επί τουλάχιστον 2 χρόνια.

Παρόλα αυτά, επειδή το μοναδικό μας μέλημα είναι να λυθούν τα προβλήματα του χώρου, δίνουμε ευκαιρία να αποδείξουν οι φορείς στην πράξη (διότι από λόγια χορτάσαμε) ότι πραγματικά επιθυμούν τον ειλικρινή διάλογο.

Δηλώνουμε λοιπόν ότι ο πρόεδρός μας βρίσκεται στην διάθεση του προέδρου της ομοσπονδίας κ. Βασιλακόπουλου για μία άμεση συνάντηση σε επίπεδο προέδρων των φορέων (ΕΟΚ, ΕΣΑΚΕ, ΠΣΑΚ, ΣΕΠΚ) όπου θα μας γίνουν γνωστές όλες οι σκέψεις και το σχέδιο το οποίο θα οδηγήσει στη λύση των προβλημάτων μας.

Σε αναμονή της εν λόγω συνάντησης και μέχρι αυτή να πραγματοποιηθεί δεν μπορούμε να πάρουμε θέση επί υποθετικών και θεωρητικών καταστάσεων».