Ευρωπαϊκή ΕπιτροπήΠρόταση για ευρωπαϊκό ΦΠΑ σε χρηματοοικονομικές συναλλαγές

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έθεσε προς διαπραγμάτευση προτάσεις για την εξεύρεση νέων πόρων χρηματοδότησης του προϋπολογισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης και μείωσης των εθνικών συνεισφορών των κρατών μελών, μεταξύ των οποίων και η θέσπιση ενός ευρωπαϊκού Φόρου Προστιθέμενης Αξίας.

<b> Ευρωπαϊκή Επιτροπή</b>Πρόταση για ευρωπαϊκό ΦΠΑ σε χρηματοοικονομικές συναλλαγές | tovima.gr

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έθεσε προς διαπραγμάτευση προτάσεις για την εξεύρεση νέων πόρων χρηματοδότησης του προϋπολογισμού της Ευρωπαϊκής Ενωσης και μείωσης των εθνικών συνεισφορών των κρατών μελών, μεταξύ των οποίων και η θέσπιση ενός ευρωπαϊκού Φόρου Προστιθέμενης Αξίας.

Συγκεκριμένα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρότεινε τη σταδιακή υιοθέτηση «μιας ή περισσότερων πηγών πόρων, όπως για παράδειγμα μέρος των εσόδων από τη φορολόγηση των χρηματοοικονομικών συναλλαγών ή των χρηματοοικονομικών δραστηριοτήτων»

Προτείνονται ακόμη ως πηγές πόρων «οι πωλήσεις ποσοστώσεων εκπομπών αερίων που συμβάλουν στη δημιουργία του φαινομένου του θερμοκηπίου, έσοδα που συνδέονται με τις αεροπορικές πτήσεις, ή από έναν ανεξάρτητο ευρωπαϊκό ΦΠΑ, ή από την επιβολή ενός ενεργειακού φόρου, ή ενός φόρου στις επιχειρήσεις».

Στόχος της όλης προσπάθειας είναι «η μείωση των συνεισφορών των κρατών μελών», ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Οι Βρυξέλλες εκτιμούν επίσης ότι ο κοινοτικός προϋπολογισμός θα είναι περισσότερο ευέλικτος εάν υφίσταται εντός δεκαετούς χρηματοοικονομικού πλαισίου, με δυνατότητα αναθεώρησης ανά πενταετία.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Η Καλντέρα η επιλογή να εκδράμουν αυτές τις άκρως επικίνδυνες ημέρες, με τη μετάλλαξη Ομικρον να σαρώνει τα πάντα, στην αγαπημένη... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk