ΜΕΪΣΙΟ ΠΑΡΚΕΡ
Φάνκι πάρτι στο Παλλάς
Ο Μέισιο Πάρκερ (φωτογραφία) εμφανίζεται στο Παλλάς (Βουκουρεστίου 5, τηλ. 210 3213.100). Ο 67χρονος αμερικανός σαξοφωνίστας, επί χρόνια «δεξί χέρι» του Τζέιμς Μπράουν, ένας μουσικός θρύλος στενά συνυφασμένος με το γκρούβι φανκ, θα παρουσιάσει κομμάτια από το σύνολο της δισκογραφίας του, δίνοντας την εγγύηση μιας συναυλίας-πάρτι. Ωρα έναρξης: 21.00.

ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΤΑΣΙΟΣ
Διάλεξη για το περιβάλλον

Ο Θεοδόσης Τάσιος (φωτογραφία), καθηγητής στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, δίνει διάλεξη με τίτλο «Κοινωνία και περιβάλλον (Τώρα; Με την κρίση;)» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (Βασ. Σοφίας και Π. Κόκκαλη, τηλ. 210 7282.333) στο πλαίσιο του Μegaron Ρlus. Ωρα έναρξης: 19.00. Είσοδος ελεύθερη με δελτία προτεραιότητας. Η διανομή τους αρχίζει στις 17.30.

ΜΟΥΣΙΚΗ
Ο Λάκης Παπαδόπουλοςκαι η Αρλέτα παρουσιάζουν στην Κεντρική Σκηνή του Σταυρού του Νότου τη μουσική παράσταση «Αν σηκωθώ θα έρθω». Στο πρόγραμμά τους επιχειρούν να χωρέσουν όλα τα τραγούδια της πορείας τουςτα οποία δεν είναι και λίγα.

Φραντζή και Θαρύπου, Ν. Κόσμος, τηλ. 210 9226.975. Ωρα έναρξης:

22.30.

ΘΕΑΤΡΟ
«Παραλογέςή μικρές καθημερινές τραγωδίες» είναι ο τίτλος της παράστασης του Γ. Καλαβριανού και της ομάδας Sforaris, που παρουσιάζεται κάθε Δευτέρα και Τρίτη στο Βios. Παιδοκτονίες, αδελφοκτονίες και κάθε είδους αποτρόπαιες ιστορίες μπολιάζονται με τον καθηλωτικό λόγο του Τάσου Λειβαδίτη. Ο δεκαπεντασύλλαβος ηχεί σταθερός, αλλά ποτέ μονότονος, και οι πέντε ταλαντούχες ερμηνεύτριες (Κίκα Γεωργίου, Αννα Ελεφάντη, Χριστίνα Μαξούρη, Αναστασία Μποζοπούλου, Βασιλική Σαραντοπούλου) μπαινοβγαίνουν σε ρόλους με άνεση, χιούμορ και συγκίνηση. Πειραιώς 84, τηλ. 210 3425.335. Ωρα έναρξης: 21.00.

Το έργο«Μαύρα γράμματα σε άσπρο φόντο» του Ρουμπέν Γαλγιέγο παρουσιάζεται στην αίθουσα Βlack Βox του Ιδρύματος Κακογιάννη. Μετάφραση, διασκευή, σκηνοθεσία: Ιρίνα Μπόικο. Στη διανομή παίρνουν μέρος οι Γιώργος Χρηστάκης, Προμηθέας Νερατίνι Δοκιμάκης, Στέλλα Χατζημιχελάκη, Φώτης Λαγανόπουλος.

Πειραιώς 206 (ύψος Χαμοστέρνας), Ταύρος, τηλ. 210 3418.550. Ωρα έναρξης: 21.00. Κάθε Δευτέρα και Τρίτη.

Στο θέατροΔημήτρης Χορν παρουσιάζεται το έργο του Βασίλη Κατσικονούρη «Το μπουφάν της Χάρλεϊ» σε σκηνοθεσία Πέτρου Ζούλια. Πρωταγωνιστεί η Αννα Παναγιωτοπούλου.

Αμερικής 10, τηλ. 210 3612.500. Ωρα έναρξης: 21.00.

ΕΚΘΕΣΕΙΣ
Την πρώτη τηςατομική έκθεση με τίτλο «QΤ1LS3DΝΚ» παρουσιάζει η Κατερίνα Βαφειά στον χώρο των παλιών αποθηκών του εργοστασίου της Πάλκο, το οποίο θα κατεδαφιστεί αμέσως μετά την έκθεση προκειμένου να ανεγερθούν κατοικίες. Υπό τον εν λόγω κωδικοποιημένο τίτλο, αρχικά και αριθμοί σημαντικοί στην προσωπική ζωή της καλλιτέχνιδος, παρουσιάζονται φωτογραφίες με θέμα τις βασικές υπαρξιακές αναζητήσεις: τις έννοιες της αρχής, του τέλους, της καθημερινής επιβίωσης, του έρωτα. Τα έργα διατίθενται προς πώληση και μέρος των εσόδων θα πάνε στο σωματείο ΚΕΑ η ΧΑΡΑ. Πειραιώς 201, απέναντι από το Αthens Ηeart. Καθημερινώς 15.00-22.00. Ως τις 31 Οκτωβρίου.

Η έκθεσητου Cesare Βarro με τίτλο «Ειμαρμένη» παρουσιάζεται στο πολιτιστικό κέντρο Το Σχολείον της Ειρήνης Παπά. Η έκθεση τελεί υπό την αιγίδα της πόλεως της Βενετίας και του Ιnstituto Ιtaliano di Cultura di Αtene. Στην έκθεση παρουσιάζονται 61 γλυπτά σε πίνακες όπου η έμπνευση του δημιουργού αντλείται από τον Ομηρο και τη σημειολογία της ελληνικής αλφαβήτου.

Πειραιώς 52, Πειραιάς. Ωρες λειτουργίας: 10.00-18.00. Ως τις 7 Νoεμβρίου