Υλικά για 4 άτομα
1.200 γραμμ. μοσχάρι (νουά, κιλότο ή στρογγυλό), σε μερίδες • 1/3φλιτζ. έ.π. ελαιόλαδο • 1 ξερό κρεμμύδι, τριμμένο • ½ φλιτζ. λευκό ξηρό κρασί• 1 φλιτζ. κονκασέ • ½ κ.γ. ζάχαρη (προαιρετικά) • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι • 1-2 ξυλάκια κανέλας • 5-6 κόκκοι μπαχαριού, τριμμένοι • 500 γραμμ. κάστανα, βρασμένα (την ψίχα)
Εκτέλεση
Σε μια πλατιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρέας μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το ανακατεύουμε ώσπου να γυαλίσει. Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε την ντομάτα, τη ζάχαρη, αλατοπίπερο, κανέλα και το μπαχάρι μαζί με 1 φλιτζάνι ζεστό νερό. Σκεπάζουμε το φαγητό και το αφήνουμε να ψηθεί. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε ζεστό νερό, ώστε να έχει συνέχεια περίπου 1 φλιτζάνι υγρά. Περίπου 15 λεπτά προτού γίνει το κρέας, προσθέτουμε τα κάστανα και τα αφήνουμε μέχρι να μαλακώσουν και τα δύο και να μείνει το φαγητό με τη σάλτσα του. Σερβίρουμε με λευκό ρύζι, τηγανητές πατάτες, αλλά και πλιγούρι ή χόντρο.