Ο άνθρωπος που προέβλεψε την εκδήλωση της διεθνούς χρηματοπιστωτικής κρίσης, καθηγητής του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης κ. Νούριελ Ρουμπίνι δήλωσε ότι τα μέτρα λιτότητας που εφαρμόζονται στην Γερμανία για την καταπολέμιση της κρίσης είναι «εξοντωτικά» για την μεγαλύτερη ευρωπαϊκή οικονομία, μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg, επικαλούμενο συνέντευξη που δημοσιεύει το περιοδικό «Capital».

Η Καγκελάριος κυρία Ανγκελα Μέρκελ θα έπρεπε να επωφεληθεί από τη δυνατότητα της Γερμανίας να δανείζεται με χαμηλά επιτόκια και «θα έπρεπε να εφαρμόσει μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής όταν η υπόλοιπη Ευρώπη βρεθεί σε καλύτερη κατάσταση», δήλωσε ο κ. Ρουμπίνι σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Οπως δήλωσε, η ισχυρή οικονομική ανάπτυξη της Γερμανίας «φαίνεται καλά στα χαρτιά, αλλά καθοδηγείται κυρίως από στατιστικές επιδράσεις», πρόσθεσε σύμφωνα με το περιοδικό.

Ο Ρουμπίνι δήλωσε επίσης ότι «το παραμικρότερο εξωτερικό σόκ αρκεί» για τον εκτροχιασμό της προσπάθειας μείωσης του δημοσιονομικού ελλείμματος της Ελλάδας.