ΡΩΜΗ Εχοντας χορτάσει από τα πάρτι με αιθέριες γυμνόστηθες υπάρξεις στη διαβόητη βίλα του στη Σαρδηνία, ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι αποφάσισε τώρα να το ρίξει στο… τσάι πάρτι! Επιχειρεί να αναπαραγάγει στην Ιταλία την επιτυχία του Κινήματος του Τσαγιού, του δυναμικού υπερσυντηρητικού φορέα που έχει ανατρέψει τις ισορροπίες στους κόλπους του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος των ΗΠΑ. Οπως όλα δείχνουν μάλιστα ο Καβαλιέρε έχει ήδη βρει τη δική του Σάρα Πέιλιν στο πρόσωπο της 49χρονης Ντανιέλα Σανταντσέ .

«Πρέπει να προσφέρουμε στον κόσμο ένα νέο όνειρο» φέρεται να είπε ο κ. Μπερλουσκόνι, σύμφωνα με την αντιπολιτευόμενη ιταλική εφημερίδα «La Repubblica». «Αυτό μπορούμε να το επιτύχουμε δημιουργώντας κάτι παρόμοιο με το Κίνημα του Τσαγιού των Αμερικανών. Ο Λαός της Ελευθερίας δεν είναι πλέον αρκετός για να εκφράσει τις αξίες της Δεξιάς, η οποία χρειάζεται το δικό της κίνημα στα πρότυπα του Τea Ρarty για να ανακτή σει τη δυναμική της» συνέχισε.

Αν και ο Καβαλιέρε κάθε εβδομάδα εξαπολύει εκ νέου επιθέσεις κατά του ιταλικού δικαστικού σώματος, τα ποσοστά της δημοτικότητάς του έχουν αγγίξει ιστορικό χαμηλό, αφού σύμφωνα με τις νεότερες δημοσκοπήσεις δεν ξεπερνούν το 30%. Την ίδια στιγμή η κυβέρνησή του βρίσκεται υπό τη δαμόκλειο σπάθη της απώλειας της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας, ενώ οι κατηγορίες εναντίον του για διαφθορά καλά κρατούν.

Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης γράφουν μάλιστα ότι έχει ήδη βρει τη δική του Σάρα Πέιλιν στο πρόσωπο της λαμπερής και άκρως συντηρητικής πολιτικού Ντανιέλα Σανταντσέ. Και φυσικά ο τηλεοπτικός όμιλος Μediaset, που ανήκει στον ίδιο, θα παίξει τον ρόλο του Fox Νews, του βασικού μιντιακού «σπόνσορα» του νέου συντηρητικού κινήματος στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τη «Repubblica», ο κ. Μπερλουσκόνι έχει ήδη έλθει σε επαφή με Δεξιούς ακτιβιστές στις Ηνωμένες Πολιτείες προκειμένου να ενημερωθεί για τις προεκλογικές τους στρατηγικές. Επιπλέον επιθυμεί, αν είναι δυνατόν, να χρησιμοποιήσει και το πρωτότυπο όνομα του κινήματος, όπως έκανε και ο Ντάνιελ Χάναν στη Βρετανία. «Δεν είμαι βέβαιος αν γνωρίζει ακριβώς τι είναι το Κίνημα του Τσαγιού.Ο Μπερλουσκόνι δεν επιθυμεί λιγότερη κυβέρνηση, αλλά πολύ απλά μια κυβέρνηση που να μπορεί να ελέγχει» σχολίασε ο Τζέιμς Γουόλστον, καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης στο Αμερικανικό Πανεπιστήμιο της Ρώμης Είπε τον Μωάμεθ… παιδόφιλο!
Δύο φορές βουλευτής με την ακροδεξιά Εθνική Συμμαχία, η Ντανιέλα Σανταντσέ έχει απασχολήσει πολλάκις τα μέσα ενημέρωσης με τις υπερσυντηρητικές και ξενοφοβικές θέσεις της. Πέρυσι σε τηλεοπτική εκπομπή αποκάλεσε τον Μωάμεθ « πολυγαμικό και παιδόφιλο». Και όταν το 2006 είχε κληθεί να σχολιάσει σε άλλη τηλεοπτική εκπομπή το ζήτημα της ισλαμικής μαντίλας, οι απόψεις της προκάλεσαν τέτοιες αντιδράσεις που η ιταλική αστυνομία την προειδοποίησε να λάβει μέτρα προστασίας καθώς η ζωή της μπορεί να βρίσκεται σε κίνδυνο. Εχοντας αποχωρήσει από την Εθνική Συμμαχία το 2008 και αργότερα από το κόμμα Η Δεξιά του Φραντσέσκο Στοράτσε, η κυρία Σανταντσέ ίδρυσε το Κίνημα για την Ιταλία, σε μια εμφανή προσπάθεια να προσεγγίσει τον Λαό της Ελευθερίας του Σίλβιο Μπερλουσκόνι.