Λύθηκαν οι παρεξηγήσεις που υπήρξαν μετά τη χθεσινή συνάντηση του κ. Αντ. Σαμαρά με τον βουλευτή κ. Κυρ. Μητσοτάκη, ο οποίος και επανέλαβε στον πρόεδρο της ΝΔ ότι δεν σκοπεύει να αποχωρήσει από το κόμμα. Η συνάντηση, η οποία ήταν προγραμματισμένη εδώ και πάρα πολλές ημέρες αλλά συνέπεσε χρονικά με την εμφάνιση του τέως πρωθυπουργού κ. Κ. Μητσοτάκη και τη σύγκρουση με τη Ρηγίλλης, έγινε σε άριστο κλίμα, όπως μετέδωσαν υψηλόβαθμες κομματικές πηγές. Σύμφωνα με συνομιλητές του προέδρου της ΝΔ, ο κ. Σαμαράς κατά τη διάρκεια της συνάντησης εξήρε και ευχαρίστησε τον τομεάρχη Περιβάλλοντος για τη στάση την οποία κράτησε στην επίθεση που εξαπέλυσε ο πατέρας του προς το πρόσωπό του. Οι ίδιοι συνεργάτες του κ. Σαμαρά υποστήριξαν ότι ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε πως είναι εκλεγμένος βουλευτής της ΝΔ και εργάζεται για το καλό της παράταξης, ενώ πολιτικοί φίλοι του βουλευτή σημείωναν ότι είναι πάγια η εξής άποψή του, ανεξαρτήτως των κινήσεων της αδελφής του, της κυρίας Ντόρας Μπακογιάννη . «Εγώ είμαι εδώ και θέλω να είμαι χρήσιμος στην παράταξή μου. Θα λέω την άποψή μου για να βοηθήσω το κόμμα μου».

Βέβαια και από τις δύο πλευρές επέμεναν ότι το μόνο που συζητήθηκε ήταν τα θέματα της αρμοδιότητας του κ. Μητσοτάκη και τίποτε άλλο, ενώ από τη Ρηγίλλης σημείωναν ότι η συνάντηση αυτή εντάσσεται στις τακτικές επαφές που έχει ο κ. Σαμαράς με τομεάρχες. «Η συνεργασία με τον Κυριάκο Μητσοτάκη είναι άριστη και αποδίδει τα μέγιστα» έλεγαν κομματικές πηγές και συμπλήρωναν ότι ο πρόεδρος της ΝΔ δεν θεωρεί είδηση μια συνάντηση με έναν τομεάρχη, καθώς κάτι τέτοιο είναι συνήθης πρακτική.

Να συσπειρώσει τη βάση θέλει ο Σαμαράς
Να αντιμετωπίσει την αδιαφορία των ψηφοφόρων, η οποία μπορεί να εκφραστεί με αποχή από τις αυτοδιοικητικές εκλογές, είναι ο βασικός στόχος της Ρηγίλλης. Σε αυτή την κατεύθυνση, ο κ. Σαμαράς θα πολώσει το κλίμα, ώστε να επανασυσπειρώσει την κομματική βάση, να καταφέρει τον επαναπατρισμό ψηφοφόρων από τον ΛΑΟΣ και να αντιμετωπίσει τα όποια προβλήματα υπάρχουν σε περιφέρειες και μεγάλους δήμους. Κυρίαρχο όμως είναι η αποχή και στην αντιμετώπισή της δίνει ιδιαίτερο βάρος τις τελευταίες τρεις εβδομάδες πριν από τις κάλπες, ενώ σε αυτό το πλαίσιο θα κινηθεί και η αυριανή ομιλία του στην Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ, η οποία θα συνεδριάσει παρουσία και των υποψήφιων περιφερειαρχών και δημάρχων.

Ο κ. Σαμαράς θα στείλει μήνυμα σε βουλευτές και στελέχη να ενεργοποιηθούν και να αφήσουν την παθητική στάση, ενώ θα επαναλάβει ότι « εάν υπάρχει αποχή στις εκλογές του Νοεμβρίου ή εάν υπάρχει επιλογή σε υποψηφίους του ΠαΣοΚ, να περιμένει ο κόσμος ακόμη σκληρότερα μέτρα». Παράλληλα θα συνεχίσει τις περιοδείες του και στην επαρχία, έχοντας ψηλά την… αντιμνημονιακή σημαία.