Αν αναζητήσουμε τον υποψήφιο στις δημοτικές εκλογές που τελευταίως έκανε από τηλεοράσεως τη χειρότερη εντύπωση, δεν θα χρειαστεί να ψάξουμε πολύ: Τύπος, ενημερωτικές-σατιρικές εκπομπές, ραδιόφωνο και blogs αναδεικνύουν ως αδιαφιλονίκητο νικητή τον νυν και εκ νέου υποψήφιο δήμαρχο Αθηναίων Νικήτα Κακλαμάνη. O οποίος κατάφερε με μία μόνο εμφάνισή του, στο «Κοινωνία ώρα Μega», να επιβεβαιώσει ότι και δεν έχει συναίσθηση της τραγικής κατάστασης που επικρατεί στο κέντρο και αδιαφορεί για την απόγνωση των κατοίκων του.

Το«άμα δεν γουστάρει η κυρία, να αλλάξει πόλη», με το οποίο απάντησε (;) στις καταγγελίες Αθηναίας ότι η «η πόλη βρωμάει, σαν να ζουν σε αυτή γουρούνια», αν δεν ήταν απόδειξη της (ανεπίτρεπτης για έναν εκλεγμένο από τον λαό- από τα γουρούνια, εν προκειμένω- πολιτικό) έπαρσης που τον χαρακτηρίζει, πιστοποιούσε τη δυσχερή θέση στην οποία έχει περιέλθει, παραδίδοντας μετά την τετραετή θητεία του μια Αθήνα χειρότερη από εκείνη που είχε παραλάβει. Και δεν ξέρει τι να πει…

Γιατί, όσο και αν προσπαθεί να παρουσιάσει μια άλλη εικόνα, μάτια έχουμε και βλέπουμε. Δεδομένης της κατάστασης, της απουσίας έργου αλλά και της οργής πολλών Αθηναίων, η οποία εκδηλώνεται πλέον και από τα τηλεοπτικά πάνελ, δεν απορώ που (όπως πληροφορούμαι) ο δήμαρχος ακυρώνει τις προγραμματισμένες τηλεοπτικές εμφανίσεις του. Αυτές μόνο κακό μπορούν να κάνουν στην ήδη ραγισμένη, για να μην πω αποκαθηλωμένη, εικόνα του.