Αντιπαράθεση για τις απολύσεις στην Τυποεκδοτική, κομματική επιχείρηση του ΚΚΕ, σημειώθηκε χθες στη Βουλή ανάμεσα στον υπουργό Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου και στη Γενική Γραμματέα του κόμματος κυρία Αλέκα Παπαρήγα. Κατά τη συζήτηση επερώτησης του ΚΚΕ για την ανεργία, ο κ. Παπακωνσταντίνου δεν δίστασε να ασκήσει κριτική στον Περισσό λέγοντας ότι ακολουθεί «δύο μέτρα και δύο σταθμά», καθώς, όπως είπε, «ήσασταν οι πρώτοι που προχωρήσατε σε απολύσεις», και ότι «η επιχείρηση δεν είναι σοσιαλιστική νησίδα στον καπιταλιστικό ωκεανό».

«Είναι επιχείρηση»
Απαντώντας η κυρία Παπαρήγα τόνισε ότι η Τυποεκδοτική «δρα μέσα στον καπιταλισμό» και ότι πρόκειται «για επιχείρηση για να εκδίδουμε την εφημερίδα και τα έντυπά μας και για να μην εξαρτιόμαστε από άλλους» .

Επίσης σημείωσε ότι η Τυποεκδοτική είχε πελάτες μεγάλα εκδοτικά συγκροτήματα, τα οποία, όπως ανέφερε, έφυγαν όταν έκαναν δικές τους μονάδες, ενώ παραδέχθηκε ότι η εταιρεία έχει «φέσια» εκατομμυρίων ευρώ. Απέδωσε δε την κατάσταση στην οποία περιήλθε η Τυποεκδοτική και στις πρωτοφανείς επιθέσεις από το ΠαΣοΚ και τον ΛΑΟΣ, κάτι το οποίο προκάλεσε φόβο σε ενδεχόμενους πελάτες, όπως είπε, δηλώνοντας ότι «δεν θέλαμε ούτε σύμπραξη ούτε την εισαγωγή στο Χρηματιστήριο».