Ευθεία σύγκρουση με φόντο τη διαφθορά εκτυλίχθηκε μεταξύ του πρωθυπουργού κ. Γ. Παπανδρέου και του προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλ. Τσίπρα χθες στη Βουλή. Μια φράση του κ. Τσίπρα με την οποία υποδέχθηκε τον κ. Παπανδρέου, ο οποίος προσήλθε να απαντήσει σε ερώτησή του για το έργο του θερμοηλεκτρικού σταθμού στον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας στο πλαίσιο της «ώρας του Πρωθυπουργού», προκάλεσε έντονη αντιπαράθεση και την παρέμβαση του Προέδρου της Βουλής κ. Φ. Πετσάλνικου . «Κύριε Πρωθυπουργέ,έχουμε καιρό να σας δούμε.Επιτρέψτε μου λοιπόν να σας καλωσορίσω στη χώρα των διεφθαρμένων και στο Κοινοβούλιο της διαφθοράς, κατά τα δικά σας λεγόμενα» είπε επί λέξει ο κ. Τσίπρας, ενώ ο κ. Πετσάλνικος τον διέκοψε επικρίνοντάς τον δριμύτατα για τους χαρακτηρισμούς του και δηλώνοντας «δεν θα ανεχθώ τέτοιες εκφράσεις». Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ τον εγκάλεσε λέγοντάς του ότι «δεν μπορεί να λογοκρίνει ό,τι λέγεται». «Κύριε Πρόεδρε, ο Πρωθυπουργός δεν χρειάζεται συνήγορο. Μπορεί να απαντήσει μόνος του και εγώ μπορώ να εξηγήσω τι εννοώ σε όλα όσα λέω» αντέτεινε ο κ. Τσίπρας.

Ο κ. Παπανδρέου κατηγόρησε τον πρόεδρο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ότι «διασύρετε εντός αλλά και εκτός Βουλής τους θεσμούς με τα συνθήματά σας και εκφράζετε ρατσιστικές αντιλήψεις δημοσιογράφων του εξωτερικού που υποστηρίζουν ότι η διαφθορά είναι στο DΝΑ των Ελλήνων». «Εγώ είπα ότι εμείς οι Ελληνες είμαστε περήφανοι αλλά πρέπει να φτιάξουμε θεσμούς που ελέγχουν τον παρασιτισμό και τη διαφθορά, γιατί υπάρχει διαφθορά» διευκρίνισε ο κ. Παπανδρέου αναφερθείς στα όσα έχει πει για τη διαφθορά, ενώ ο κ. Τσίπρας του αντέτεινε ότι «μήτρα της διαφθοράς σε αυτή τη χώρα παραδοσιακά,αν θέλετε, είναι το μαύρο πολιτικό χρήμα,η διαπλοκή οικονομικής και πολιτικής εξουσίας». Υψηλοί ήταν οι τόνοι και για το έργο στον Αστακό, καθώς ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι χρησιμοποιεί το fast truck «για να προχωρήσει παρακάμπτοντας περιβαλλοντικές μελέτες,το υπουργείο Περιβάλλοντος, τους νόμους, το Συμβούλιο της Επικρατείας και το Σύνταγμα», ενώ κάλεσε τον Πρωθυπουργό να απαντήσει «ποιος ακριβώς είναι ο ρόλος σε αυτή την υπόθεση του επικοινωνιολόγου σας παλιότερα, του κ. Σεφερτζή », και ζήτησε διευκρινίσεις και «για την εταιρεία Rosebud με εκπρόσωπό της τον κ. Αντωνιάδη Σπορίδη και αν εταίρος της είναι η εταιρεία Rassadel του κ. Εφραίμ από το Βατοπαίδι» . Ο κ. Παπανδρέου υπεραμύνθηκε του έργου στον Αστακό, ενώ απαντώντας στους υπαινιγμούς είπε: «Ολοι έχουμε φίλους και συγγενείς, κ.Τσίπρα.Κανείς όμως δεν έχει φίλους και συγγενείς μπροστά στο δημόσιο συμφέρον το οποίο για μένα είναι πάνω απ΄ όλα. Ετσι λειτουργούσα και έτσι θα λειτουργώ» υπογράμμισε σε έντονο ύφος. Υψηλοί τόνοι και για την Ακρόπολη
«Κ ανένας δεν έχει το δικαίωμα να αιχμαλωτίζει αρχαία μνημεία και να ιδιοποιείται μια παγκόσμια κληρονομιά, όπως αυτή της Ακρόπολης» δήλωσε χθες στη Βουλή ο πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου με αφορμή την κατάληψη του αρχαιολογικού χώρου από τους συμβασιούχους του ΥΠΠΟ, εξαπολύοντας παράλληλα επίθεση κατά του ΚΚΕ ότι «υιοθετεί τέτοιες πρακτικές». Με αφορμή ερώτηση της Γενικής Γραμματέως του ΚΚΕ κυρίας Αλέκας Παπαρήγα για την ανεργία, ο κ. Παπανδρέου εξεμάνη κατά των συμβασιούχων λέγοντας ότι «το δικαίωμα της έκφρασης κάθε πολίτη είναι ιερό, όμως ιερό είναι και το δικαίωμα όλων στον κοινό μας πλούτο, και κανένας δεν έχει το δικαίωμα να του βάζει λουκέτο». Αν και παραδέχθηκε ότι «σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς βεβαίως θα υπάρχουν και οι αντιδράσεις και οι διαμαρτυρίες,είναι και λογικό και θεμιτό», ξεκαθάρισε ότι «φτάνει να μη βγάζουμε από μόνοι μας, με ακραίες ενέργειες, τα μάτια μας». Και τόνισε ότι «αυτές οι ενέργειες τραυματίζουν τη χώρα και δίνουν πάτημα σε όλους εκείνους οι οποίοι ποντάρουν στην ήττα της Ελλάδας να μπορούν να τρίβουν τα χέρια τους». Η κυρία Παπαρήγα αντέδρασε σχολιάζοντας ότι το μόνο πρόβλημα που δημιουργήθηκε ήταν ότι οι συμβασιούχοι άλλαξαν το λουκέτο, αλλά «το μεγάλο πρόβλημα είναι από τα ΜΑΤ του κ. Παπουτσή ». «Δεν έγινε τίποτε άλλο προσβλητικό για την Ακρόπολη. Από εκεί εκτίθεται ο τουρισμός;» είπε η κυρία Παπαρήγα, καταλήγοντας: «Τι θα τον κάνετε έναν τουρισμό σε μια χώρα-νεκροταφείο λόγω της φτώχειας και της ανεργίας;» .