Μετά τη Silicon Valley η κυρία Αννα Διαμαντοπούλου (στο σκίτσο) ολοκλήρωσε το «ταξίδι επιμόρφωσης» στις ΗΠΑ με ένα tour στην Ουάσιγκτον. Η υπουργός Παιδείας, μεταξύ άλλων, επισκέφθηκε το πρότυπο σχολείο SΕΕD, που θεωρείται ένα από τα πιο επιτυχημένα και καινοτόμα της χώρας. Μαθαίνω πάντως ότι η σχέση της κυβέρνησης με τη Silicon Valley δεν σταματά στο ταξίδι της Αννας αλλά αντίθετα αρχίζει από αυτό, αφού στο Μέγαρο Μαξίμου εξετάζουν σοβαρά την πιθανότητα να επισκεφθεί και ο Πρωθυπουργός την «Κοιλάδα της Σιλικόνης» μέσα στους επόμενους μήνες. Ας μην ξεχνάμε άλλωστε ότι στη Silicon Valley γεννήθηκε το 1952 και πέρασε τα πρώτα χρόνια της ζωής του ο Πρωθυπουργός, αφού τη δεκαετία του ΄50 ο Ανδρέας Παπανδρέου ήταν πρύτανης της Οικονομικής Σχολής του Βerkeley.

***

Πολύ μακριά από τη Silicon Valley, προχθές το βράδυ ο κ. Γ. Παπανδρέου και η σύζυγός του Αντα παρακολούθησαν την παράσταση της Συλβί Γκιλέμ στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Το πρωθυπουργικό ζεύγος υποδέχθηκε ο πρόεδρος του ΟΜΜΑ κ. Ι. Μάνος. Η αρμονία του χορού της Συλβί ενδεχομένως ενέπνευσε τον Πρωθυπουργό να «ανεβάσει τα μπιτ» της πόλωσης με την αντιπολίτευση την επομένη το πρωί αφού στην «Ωρα του Πρωθυπουργού» επιβεβαίωσε ότι θα συσταθεί Εξεταστική Επιτροπή για την εγκυρότητα των δημοσιονομικών στοιχείων της περιόδου 2007-2009.

Οπως σας είχα ενημερώσει ήδη από την Τρίτη, για την επιλογή του ΠαΣοΚ να προχωρήσει τώρα σε Εξεταστική για την Οικονομία φταίει ο… κ. Βασ. Κικίλιας. Η πόλωση που αναμένεται να προκαλέσει θεωρείται από το ΠαΣοΚ (αλλά ίσως και από τη ΝΔ…) μία από τις καλύτερες επιλογές που υπάρχουν για να αυξηθούν τα αναιμικά ποσοστά του υποψηφίου της ΝΔ στην Αττική και να περιοριστεί ο κίνδυνος να περάσει στον δεύτερο γύρο ο κ. Ι. Δημαράς.

***

Κατά τη διάρκεια της «Ωρας του Πρωθυπουργού» χθες στη Βουλή δεν υπήρχε ούτε ένας βουλευτής της ΝΔ, όταν ξαφνικά άνοιξε η πόρτα και εισήλθε ο κ. Δ. Σιούφας. Ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής προχώρησε αποφασιστικά προς τα έδρανα όπου βρισκόταν ο κ. Μ. Βορίδης, αλλά την τελευταία στιγμή διαπίστωσε ότι δίπλα στον βουλευτή του ΛΑΟΣ καθόταν ο κ. Γ. Καρατζαφέρης.

Τότε ο κ. Σιούφας χαιρέτησε βιαστικά και απομακρύνθηκε σε ικανή απόσταση από τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ. Εύλογο ήταν, αφού μετά τη χθεσινή αποκάλυψη του «Βήματος» για μυστικό ραντεβού του κ. Καρατζαφέρη με τον Νέστορα της παράταξης κ. Π. Μολυβιάτη οι βουλευτές της ΝΔ δεν θέλουν να εμπλακούν στα σενάρια για την… «αναδιάταξη της Κεντροδεξιάς».

***

Με την ευκαιρία, οφείλω να προσθέσω ότι, σύμφωνα με ορισμένες πηγές, το ραντεβού του κ. Καρατζαφέρη με τον κ. Μολυβιάτη έγινε στη Βαρυμπόμπη και μάλιστα στο σπίτι του αντιπροέδρου του ΛΑΟΣ πρέσβη κ. Γ. Γεωργίου. Επισημαίνω ότι ο πρέσβης Γεωργίου διατηρεί καλή σχέση με τον κ. Μολυβιάτη παλαιόθεν αφού γνωρίζονται από το διπλωματικό σώμα.

***

«Ξέρετε γιατί συμμετέχει σε γεύματα ο κ. Καρατζαφέρης;» έλεγε χθες στους διαδρόμους της Βουλής ο κ. Κ. Τασούλας. «Γιατί δεν πληρώνει για το φαγητό». Κάτι παρεμφερές ισχύει και για τους συνδαιτυμόνες του κ. Καρατζαφέρη, συμπλήρωναν άλλοι συνεργάτες του κ. Αντ. Σαμαρά.

Γενικώς στη Ρηγίλλης προσπαθούσαν να υποβαθμίσουν πολιτικά τα «τραπέζια του Καρατζαφέρη», ο οποίος, όπως έλεγαν, «έφυγε από το κόμμα καταγγέλλοντας τον Καραμανλή» . Προσέθεταν μάλιστα ότι ο κ. Καρατζαφέρης είναι «συλλέκτης γευμάτων» με παλαιές δόξες της παράταξης που είναι ανθρώπινο να αποδέχονται μια πρόσκληση από έναν πολιτικό αρχηγό. Και αυτό ακριβώς αξιοποιεί επιδέξια ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ.

***

Παρ΄ όλα αυτά, η αποκάλυψη του γεύματος Μολυβιάτη- Καρατζαφέρη προκάλεσε μεγάλο σούσουρο στους διαδρόμους της γαλάζιας πολυκατοικίας. Παράδειγμα; Συνεργάτης μου εντόπισε τον πρώην γενικό γραμματέα του Υπουργικού Συμβουλίου κ. Αργ. Καρρά και τον ευρωβουλευτή της ΝΔ κ. Γ. Κουμουτσάκο να διαβάζουν απορροφημένοι «Το Βήμα» στη σελίδα με το σχετικό ρεπορτάζ καθώς το υβριδικό Lexus στο οποίο επέβαιναν είχε σταματήσει σε φανάρι της Βασιλίσσης Σοφίας.