Οργή Παλαιστινίων για την ανέγερση νέων εβραϊκών κατοικιών στην Ανατολική Ιερουσαλήμ

Η Παλαιστινιακή Αρχή κατηγορεί την ισραηλινή κυβέρνηση ότι «επιμένει να καταστρέφει κάθε ευκαιρία για επανάληψη των διαπραγματεύσεων», μετά την πρόσκληση υποβολής προσφορών που απηύθυνε το ισραηλινό υπουργείο Στέγασης για την ανέγερση 238 νέων κατοικιών σε δύο εβραϊκές συνοικίες στην Ανατολική Ιερουσαλήμ. Πρόκειται για την πρώτη σχετική κίνηση του Ισραήλ μετά την εκπνοή του μορατόριουμ στον εποικισμό στις 26 Φεβρουαρίου.

Οργή Παλαιστινίων για την ανέγερση νέων εβραϊκών κατοικιών στην Ανατολική Ιερουσαλήμ | tovima.gr

Η Παλαιστινιακή Αρχή κατηγορεί την ισραηλινή κυβέρνηση ότι «επιμένει να καταστρέφει κάθε ευκαιρία για επανάληψη των διαπραγματεύσεων», μετά την πρόσκληση υποβολής προσφορών που απηύθυνε το ισραηλινό υπουργείο Στέγασης για την ανέγερση 238 νέων κατοικιών σε δύο εβραϊκές συνοικίες στην Ανατολική Ιερουσαλήμ.

«Καταδικάζουμε απερίφραστα την απόφαση αυτή και καλούμε την αμερικανική κυβέρνηση να θεωρήσει την ισραηλινή κυβέρνηση υπεύθυνη για την κατάρρευση των διαπραγματεύσεων και της ειρηνευτικής διαδικασίας εξαιτίας της εμμονής του Ισραήλ να καταστρέφει κάθε ευκαιρία για επανάληψη των διαπραγματεύσεων» δήλωσε ο επικεφαλής των Παλαιστίνιων διαπραγματευτών Σαέμπ Ερεκάτ.

Το ισραηλινό υπουργείο Στέγασης αποφάσισε να απευθύνει πρόσκληση υποβολής προσφορών για την κατασκευή 238 κατοικιών στις εβραϊκές συνοικίες Ραμότ και Πισγκάτ Ζεέβ στην Ανατολική Ιερουσαλήμ, μετέδωσε νωρίτερα το ισραηλινό ραδιόφωνο.

Είναι η πρώτη πρόσκληση υποβολής προσφορών μετά την εκπνοή, στις 26 Φεβρουαρίου, του 10μηνου μορατόριουμ στην ανέγερση νέων κατοικιών στους εβραϊκούς οικισμούς.

Αν και το μερικό πάγωμα στην εποικιστική δραστηριότητα δεν αφορούσε την προσαρτημένη Ανατολική Ιερουσαλήμ, η ισραηλινή κυβέρνηση είχε αποφύγει τους τελευταίους μήνες να απευθύνει πρόσκληση υποβολής προσφορών για κατασκευή νέων κατοικιών στον αραβικό τομέα της πόλης.

Οι εβραϊκές συνοικίες Ραμότ και Πισγκάτ Ζεέβ είναι δύο από τις πολλές που κατασκευάστηκαν μετά το 1967 στον αραβικό, ανατολικό τομέα της Ιερουσαλήμ.

Ο ανατολικός τομέας της Ιερουσαλήμ κατελήφθη στη διάρκεια του πολέμου των ‘Εξι Ημερών το 1967 και στη συνέχεια προσαρτήθηκε στο εβραϊκό κράτος. Η προσάρτηση αυτή ουδέποτε αναγνωρίσθηκε από τη διεθνή κοινότητα.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk