Το ισραηλινό υπουργείο Στέγασης απηύθυνε πρόσκληση υποβολής προσφορών για την ανέγερση 238 κατοικιών σε δύο εβραϊκές συνοικίες στην ανατολική Ιερουσαλήμ, ανακοίνωσε σήμερα το ισραηλινό ραδιόφωνο.

Το υπουργείο εξέδωσε τις προσκλήσεις αυτές για την κατασκευή νέων κατοικιών προκειμένου να στεγαστούν εβραϊκές οικογένειες στις συνοικίες Ραμότ και Πισγκάτ Ζεέβ.

Η επανάληψη της εποικιστικής δραστηριότητας σημειώνεται μετά την εκπνοή στις 26 Σεπτεμβρίου του μορατόριου στην ανέγερση νέων κατοικιών στους εβραϊκούς οικισμούς. Αν και το μερικό πάγωμα που είχε επιβάλει ο πρωθυπουργός Νετανιάχου δεν αφορούσε την οικοδομική δραστηριότητα στην προσαρτημένη ανατολική Ιερουσαλήμ, η κυβέρνηση είχε αποφύγει να απευθύνει πρόσκληση υποβολής προσφορών για τον τομέα αυτό τους τελευταίους μήνες.

Οι εβραϊκές συνοικίες Ραμότ και Πισγκάτ Ζεέβ, είναι δύο από τις πολλές που κατασκευάστηκαν μετά το 1967 στον αραβικό ανατολικό τομέα της Ιερουσαλήμ.

Ο ανατολικός τομέας της Ιερουσαλήμ κατελήφθη στη διάρκεια του πολέμου των ‘Εξι Ημερών το 1967 και στη συνέχεια προσαρτήθηκε στο εβραϊκό κράτος. Η προσάρτηση αυτή ουδέποτε αναγνωρίσθηκε από τη διεθνή κοινότητα.