Ο ΠΣΑΚ διατυμπανίζει πως δεν πρόκειται να σταματήσει την απεργία εφόσον δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματα του, όμως σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΣΑΚΕ, Βασίλη Οικονομίδη, αν η στάση των παικτών παραμείνει ίδια τότε θα τιμωρηθούν!

«Μετά την λήξη της σύσκεψης η Γ. Σ. αποφάσισε την αναστολή και μετάθεση της πρώτης αγωνιστικής. Ζητάμε να πρυτανεύσει η λογική για το συμφέρον του ελληνικού μπάσκετ.

Σε διαφορετική περίπτωση οι ομάδες, όπως ομόφωνα συμφώνησαν θα υποβάλλουν κυρώσεις στους αθλητές που δεν θα συμμορφωθούν με τις αποφάσεις. Κυρώσεις οικονομικές αλλά και άλλες και είναι πλέον στην ευχέρεια των ομάδων να φτάσουν και σε διακοπές συμβολαίων. Ελπίζω να μην φτάσουμε εκεί. Αυτή η εβδομάδα που έρχεται να είναι μια εβδομάδα περισυλλογής και λογικών αποφάσεων» δήλωσε αρχικά και συμπλήρωσε:

«Καλέσαμε εδώ τον ΠΣΑΚ, αλλά και εσάς ως μάρτυρες, ώστε να μην υπάρχει παραπληροφόρηση. Υπάρχει αίσθημα ευθύνης απέναντι στο ελληνικό μπάσκετ και θέλαμε μέσω του διαλόγου να βρούμε λύσεις για το θέμα που έχει προκύψει με τον ΠΣΑΚ. Συναντήσαμε όμως μια αδιάλλακτη στάση από τους παίκτες, αλλά το κυριότερο είναι ότι μας έθεσαν άλλα αιτήματα από αυτά που οδήγησαν στην απεργία μέσω της επιστολής που είχαν στείλει».