Η πρώτη μεγάλη επιθυμία του κ. Μανόλο Χιμένεθ αναλαμβάνοντας την ΑΕΚ ήταν να δει διάθεση από τους ποδοσφαιριστές να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα και στη δική του προπονητική φιλοσοφία. Αυτό το στοίχημα το κέρδισε με το καλημέρα! Οι παίκτες καταβάλλουν σε καθημερινή βάση μεγάλη προσπάθεια ώστε να ανταποκριθούν στα «θέλω» του απαιτητικού ισπανού κόουτς, ο οποίος ως σήμερα έχει εξαγάγει κάποια ενθαρρυντικά αλλά και κάποια αποθαρρυντικά συμπεράσματα. Οπως:

Εξαιρετικές επιθετικές συνεργασίες: Η μεσοεπιθετική γραμμή της ομάδας λειτουργεί άκρως ικανοποιητικά. Γι΄ αυτό άλλωστε ο κ. Χιμένεθ έδωσε στους ποδοσφαιριστές του το ελεύθερο να αυτοσχεδιάζουν όταν η ΑΕΚ πλησιάζει στην αντίπαλη περιοχή, αρκεί να μην κάνουν εξεζητημένες ατομικές ενέργειες. Η παρουσία των Σκόκο, Τζιμπούρ, Μπερνς, Εντερ, Λυμπερόπουλου , Λεονάρντο και Μπλάνκο τού δίνει την ευχέρεια για διάφορες επιθετικές παραλλαγές.

Αργές αμυντικές αντιδράσεις: Ο τρόπος με τον οποίο η ΑΕΚ αμύνεται έχει δυσαρεστήσει τον Ισπανό. Το κακό ξεκινάει από τους παίκτες της επίθεσης που δεν μαρκάρουν, μεταφέρεται στη μεσαία γραμμή που αδυνατεί να αντεπεξέλθει δίχως στηρίγματα, και καταλήγει στους τέσσερις της άμυνας που, εκτός του ότι τρέχουν για να συμμαζέψουν τις γκάφες των άλλων, δεν έχουν βρει και τους απαραίτητους κώδικες επικοινωνίας. Ο κ. Χιμένεθ ζητεί διαρκή πίεση σε όλους τους χώρους και περιμένει από ποδοσφαιριστές «κακομαθημένους» όσον αφορά την τακτική να αφήσουν κατά μέρος το «εγώ» τους και να τρέξουν πολύ περισσότερο απ΄ όσο στα ως τώρα ματς.

Δυσκολία ανάπτυξης από τα άκρα: Το διαχρονικό πρόβλημα στις πτέρυγες, το οποίο δεν λύθηκε ούτε το περασμένο καλοκαίρι, απασχολεί πλέον και τον κ. Χιμένεθ. Οπως και ο προκάτοχός του κ. Μπάγεβιτς, έτσι και ο Ισπανός διαπιστώνει ότι ο Κλάουντιο Νταντόμο που αποκτήθηκε για να δώσει λύση στο αριστερό άκρο της άμυνας θυμίζει… παλαίμαχο, ενώ ο Σανέλ Γιάχιτς δεν θα γίνει ποτέ επαρκής δεξιός μπακ, οπότε το κενό του Κάρλος Αραούχο δεν καλύφθηκε. Λογικά ο κόουτς Μανόλο θα προωθήσει τον Ανέστη Αργυρίου και θα επαναφέρει τον Νίκο Καράμπελα , τους μοναδικούς δύο καθαρόαιμους πλάγιους μπακ που είναι διαθέσιμοι.

Στον Σγουρό παρουσίασε τη μακέτα ο Αδαμίδης
Με μια μακέτα ανά χείρας και συνοδεία του μεγαλομετόχου κ. Πέτρου Παππά (αριστερά), ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ κ. Σταύρος Αδαμίδης (δεξιά) είχε χθες συνάντηση με τον νομάρχη Αθηνών και υποψήφιο περιφερειάρχη Αττικής κ. Γιάννη Σγουρό με σκοπό να του αναλύσει τα σχέδια της ΠΑΕ για την κατασκευή γηπέδου στη Νέα Φιλαδέλφεια. Εξερχόμενος από το γραφείο του κ. Σγουρού, ο πρόεδρος της Ενωσης τόνισε ότι η επιθυμία επιστροφής της ομάδας στην προσφυγική γειτονιά της (υπο)στηρίζεται από ένα σχέδιο υλοποιήσιμο. « Το πρότζεκτ που θέλουμε να θέσουμε σε εφαρμογή είναι εφικτό » είπε σχετικά ο κ. Αδαμίδης, ο οποίος άφησε επίσης να εννοηθεί ότι βρίσκεται σε συζητήσεις με υποψήφιους χρηματοδότες, δίχως ωστόσο να τους ονομάσει.

Από την πλευρά του ο κ. Σγουρός τόνισε: « Η κατασκευή γηπέδου στη Νέα Φιλαδέλφεια είναι εφικτή.Πρέπει πρώτα να κατατεθεί η μελέτη η οποία να δείχνει ότι το έργο είναι νόμιμο και περιβαλλοντικά.Μέσα στη μελέτη πρέπει να υπάρχει έλεγχος για όλες τις δράσεις και τις καταστάσεις και να διαπιστώσουμε αν και πού δημιουργείται πρόβλημα.Εκεί θα γίνουν οι απαραίτητες αλλαγές για να προχωρήσουμε ».