Θύμα βιασμού από 16χρονο συμμαθητή της υποστηρίζει ότι έπεσε, μέσα στο σχολείο, ένα 15χρονο κορίτσι, στα Χανιά της Κρήτης.

Την υπόθεση διερευνά η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων, που άρχισε προανάκριση για να διαπιστώσει τις καταγγελίες της κοπέλας ενώ διέταξε άμεσα τη διενέργεια ιατροδικαστικής εξέτασης.

Το πόρισμα του ιατροδικαστή Χανίων Σταμάτη Μπελιβάνη δεν αναφέρεται σε μακροσκοπικά ευρήματα, αλλά επιβεβαιώνει ότι η μαθήτρια έχει κακοποιηθεί σεξουαλικά και φέρει ίχνη βιασμού. «Τα μέχρι σήμερα στοιχεία συνηγορούν ότι πρόκειται για βιασμό» δήλωσε ο κ Μπελιβάνης.

Για την υπόθεση ενημερώθηκε και η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης καθώς και η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κρήτης.

Σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα, η μαθήτρια είπε στους γονείς της ότι το μεσημέρι της περασμένης Τετάρτης, σε ώρα διαλείμματος, ένας 16χρονος συμμαθητής της την οδήγησε διά της βίας στις ανδρικές τουαλέτες όπου την εξανάγκασε σε συνουσία. Το περιστατικό καταγγέλθηκε την Πέμπτη από τους γονείς του κοριτσιού στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας που προχώρησε στη σύλληψη του 16χρονου.

Αναφερόμενος στο περιστατικό, ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Χανίων Παύλος Κοτσιφάκης τόνισε την ανάγκη να υπάρχουν σε όλα τα σχολεία επιστάτες, επισημαίνοντας ότι «καθήκον της πολιτείας είναι να προλαβαίνει και όχι απλά να επιλαμβάνεται σε τέτοια γεγονότα».