Σύγκριση 1.500 προϊόντων σε 1.000 σημεία πώλησης

Σε δοκιμαστική λειτουργία το Νέο Παρατηρητήριο Τιμών του υπουργείου Ανάπτυξης

Aναρτήθηκε, το πρωί της Παρασκευής, στην ηλεκτρονική σελίδα της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου, του υπουργείου Ανάπτυξης, ο νέος ιστότοπος του Παρατηρητηρίου Τιμών, στον οποίο οι καταναλωτές μπορούν να βρουν και να συγκρίνουν τιμές για πάνω από 1.500 προϊόντα σε 1.000 σημεία πώλησης.

Σε δοκιμαστική λειτουργία το Νέο Παρατηρητήριο Τιμών του υπουργείου Ανάπτυξης | tovima.gr

Aναρτήθηκε, σήμερα το πρωί, στην ηλεκτρονική σελίδα της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου, του υπουργείου Ανάπτυξης, ο νέος ιστότοπος του Παρατηρητηρίου Τιμών, στον οποίο οι καταναλωτές μπορούν να βρουν και να συγκρίνουν τιμές για πάνω από 1.500 προϊόντα σε 1.000 σημεία πώλησης.

Ο καταναλωτής μπορεί να επιλέξει με βάση την κατηγορία του προϊόντος, το είδος του και την τιμή του (το εύρος της τιμής, δηλαδή η μικρότερη και η μεγαλύτερη) που θέλει, προκειμένου να φτιάξει το δικό του «καλάθι» προϊόντων και να πραγματοποιήσει πολλαπλές επιλογές, για να έχει τη δυνατότητα της σύγκρισης.

Εκτιμάται ότι το Παρατηρητήριο Τιμών, στην πλήρη ανάπτυξη και λειτουργία του, θα αποτελέσει ένα χρήσιμο εργαλείο, για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, την καταπολέμηση των αδικαιολόγητων εναρμονισμένων πρακτικών αλλά και για την πληροφόρηση των καταναλωτών.

Yπενθυμίζεται ότι το σύστημα συμπληρώνεται με info-kiosk, και το πρώτο ήδη λειτουργεί πιλοτικά στον δήμο Αμαρουσίου, ενώ το ολοκληρωμένο πληροφοριακό σύστημα θα δίνει τη δυνατότητα σε όλους τους καταναλωτές να συγκρίνουν καθημερινά τις τιμές εκτός από το Διαδίκτυο και στον τηλεφωνικό αριθμό 1511.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Κινήσεις κρυφές Είναι πλέον αποφασισμένος να σταματήσει να... κρύβει τα πούρα του μέσα στα ροζ ρόλεϊ της Τίτι Βανίλι. ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk