Θέλοντας να πείσει τους νεαρούς χρήστες του Διαδικτύου να πάψουν να κατεβάζουν πειρατικά τραγούδια, η Γαλλία θα καλύπτει το 50% της τιμής για την ηλεκτρονική αγορά τραγουδιών από τους νέους 12-25 ετών.

Κάθε δικαιούχος θα μπορεί να προμηθεύεται κάθε χρόνο μια προπληρωμένη κάρτα των 50 ευρώ, από τα οποία τα 25 θα καλύπτονται από το κράτος.

Με την κάρτα θα μπορεί στη συνέχεια να κάνει αγορές σε διαδικτυακά δισκοπωλεία που έχουν δηλώσει συμμετοχή στο διετές πρόγραμμα. Οι εταιρείες αυτές καλούνται πρώτα να μειώσουν τις τιμές των τραγουδιών και να συνεισφέρουν στη διαφήμιση της κάρτας.

Τα έσοδα που μπορεί να έχει κάθε δισκοπωλείο από αγορές με την κάρτα δεν μπορεί να υπερβαίνουν τα 5 εκατομμύρια ευρώ -ο περιορισμός αυτός εξασφαλίζει ότι δεν θα επωφεληθούν μόνο τα μεγάλα ηλεκτρονικά καταστήματα.

Όπως αναφέρει σήμερα το BBC, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έκρινε ότι οι επιδοτήσεις δεν παραβιάζουν τους κανόνες ανταγωνισμού.

Η ανακοίνωση του σχεδίου έρχεται λίγες ημέρες μετά την ενεργοποίηση του νέου γαλλικού νόμου κατά της πειρατείας στο Διαδίκτυο. Όσοι κατεβάζουν παράνομα αρχεία και δεν συμμορφώνονται έπειτα από τρία προειδοποιητικά μηνύματα θα αποκλείονται από το Διαδίκτυο για διάστημα έως και ενός έτους.