Οι πρόσφατες καταρρακτώδεις βροχές και πλημμύρες στο Πακιστάν προκάλεσαν ζημιές στις υποδομές της ασιατικής χώρας συνολικού ύψους 9,7 δισ.δολαρίων, αποτιμήθηκε σήμερα από κοινού από την Ασιατική Αναπτυξιακή Τράπεζα και από την Παγκόσμια Τράπεζα.

Ιδιαιτέρως η γεωργία, η οικονομική «ατμομηχανή» της ασιατικής χώρας, αλλά και η κτηνοτροφία επλήγησαν με δεινό τρόπο από την θεομηνία αυτήν, που χαρακτηρίστηκε η χειρότερη του αιώνα, καταστρέφοντας μιάν εθνική οικονομία ήδη πολύ ευάλωτη .

Οι πλημμύρες σάρωσαν μεγάλα τμήμα της χώρας στα τέλη του Ιουλίου, επηρεάζοντας την καθημερινότητα 20 εκατομμυρίων ανθρώπων, από τους οποίους τα 10 εκατομμύρια έμειναν άστεγοι.

Επλήγησαν από τη θεομηνία κατοικίες, αγροκτήματα, υποδομές, όμως προέκυψαν και άλλες «παράπλευρες» απώλειες, τονίστηκε στην κοινή ανακοίνωση που εκδόθηκε από τις δύο τράπεζες.

Η βοήθεια που θα δοθεί στην κυβέρνηση θα διοχετευτεί σε δέκα πέντε (15), ακριβώς καθορισμένους από την Παγκόσμια Τράπεζα, οικονομικούς τομείς και κλάδους αυτών, διέρρευσε στο μεταξύ.