Το «σπίρτο» της απεξάρτησης

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ Μια νέα εμφυτεύσιμη συσκευή έγχυσης φαρμάκων φαίνεται ότι βοηθά στην απεξάρτηση από τα ναρκωτικά, σύμφωνα με νέα μελέτη. Η συσκευή της φαρμακευτικής εταιρείας Τitan Ρharmaceuticals που ονομάζεται Ρrobuphine και η οποία μοιάζει με ένα σπίρτο μήκους 2,5 εκατοστών εμφυτεύεται κάτω από το δέρμα και εγχέει ασταμάτητα στον οργανισμό το φάρμακο βουπρενορφίνη. Το 40% ασθενών στους οποίους εμφυτεύθηκε η συσκευή παρέμεινε απαλλαγμένο από οπιούχα ναρκωτικά επί 16 εβδομάδες, όπως έδειξαν τεστ ούρων.

Το «σπίρτο»  της απεξάρτησης | tovima.gr

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ Μια νέα εμφυτεύσιμη συσκευή έγχυσης φαρμάκων φαίνεται ότι βοηθά στην απεξάρτηση από τα ναρκωτικά, σύμφωνα με νέα μελέτη. Η συσκευή της φαρμακευτικής εταιρείας Τitan Ρharmaceuticals που ονομάζεται Ρrobuphine και η οποία μοιάζει με ένα σπίρτο μήκους 2,5 εκατοστών εμφυτεύεται κάτω από το δέρμα και εγχέει ασταμάτητα στον οργανισμό το φάρμακο βουπρενορφίνη. Το 40% ασθενών στους οποίους εμφυτεύθηκε η συσκευή παρέμεινε απαλλαγμένο από οπιούχα ναρκωτικά επί 16 εβδομάδες, όπως έδειξαν τεστ ούρων. Την ίδια στιγμή το ποσοστό απεξάρτησης για το ίδιο χρονικό διάστημα ήταν 28% σε ασθενείς στους οποίους είχε εμφυτευθεί εικονική συσκευή. Παράλληλα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της μελέτης, τα άτομα στα οποία εμφυτεύθηκε η συσκευή εμφάνισαν λιγότερα συμπτώματα στέρησης. Η πειραματική συσκευή έχει σχεδιαστεί ώστε να βοηθά εξαρτημένα άτομα τα οποία δεν λαμβάνουν σωστά τα χάπια βουπρενορφίνης τα οποία χορηγούνται σε ασθενείς με εξάρτηση από ναρκωτικές ουσίες- το συγκεκριμένο φάρμακο μειώνει την ανάγκη για οπιούχα ναρκωτικά, καθώς και τα συμπτώματα στέρησης.

Τα νέα ευρήματα ανήκουν σε κλινική δοκιμή φάσης ΙΙΙ στην οποία συμμετείχαν 163 άτομα ηλικίας 18-65 ετών με εξάρτηση από οπιούχα ναρκωτικά.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Science
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk