Στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής που διερευνά την υπόθεση των ομολόγων κατέθεσαν σήμερα ο πρώην γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών Γιώργος Κουρής, ο πρώην υπουργός Εργασίας της ΝΔ Σάββας Τσιτουρίδης, καθώς και ο Θόδωρος Πρινιωτάκης, ένας εκ των τριών υπευθύνων της Ακρόπολις ΑΧΕΠΕΥ.

Ο κ. Σάββας Τσιτουρίδης τόσο σε γραπτή δήλωση του όσο και στην κατάθεσή του στην Εξεταστική, δήλωσε άγνοια αλλά και αναρμόδιος για τα όσα συνέβησαν με την διακίνηση των δομημένων ομολόγων.

Ο κ. Γιώργος Κουρής κατά την κατάθεση του στην Εξεταστική Επιτροπή χαρακτήρισε «ανυπόστατα και φαιδρά σενάρια τα περί προσυνεννόησης στελεχών του υπουργείου» και αρνήθηκε οποιαδήποτε εμπλοκή του, τονίζοντας ότι ο ρόλος του εκάστοτε γενικού γραμματέα είναι εποπτικός και εστιάζεται στην νομιμότητα.

Τέλος, σε ό,τι αφορά στην κατάθεση του κ. Θόδωρου Πρινιωτάκη, σύμφωνα με τους βουλευτές του ΠαΣοΚ, υποστήριξε ότι για το επίμαχο ομόλογο των 280 εκατ. ευρώ θεωρεί δεδομένο ότι ήταν ενήμεροι τόσο οι υπουργοί και υφυπουργοί των υπουργείων Οικονομικών, Εθνικής Άμυνας, Εργασίας όσο και ο γενικός γραμματέας Δημοσιονομικής Πολιτικής Γ.Κουρής.

Σημειώνεται ότι την επόμενη εβδομάδα έχουν κληθεί μεταξύ άλλων να καταθέσουν στην Εξεταστική, ο πρόεδρος της MIG Ανδρέας Βγενόπουλος, ο πρώην υπουργός Άμυνας Βαγγέλης Μεϊμαράκης και ο πρώην υφυπουργός Οικονομικών Πέτρος Δούκας.