Οριστικά χωρίς την παρουσία των φιλάθλων του θα υποδεχτεί ο Παναθηναϊκός τον ΠΑΟΚ στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ, καθώς η δευτεροβάθμια επιτροπή της ΕΠΟ απέρριψε μέσα σε πέντε λεπτά την έφεση του Παναθηναϊκού στην αρχική ποινή για τιμωρία της έδρας του με μία αγωνιστική και 45.000 ευρώ πρόστιμο.

Και όλα αυτά γιατί οι οπαδοί των «πράσινων» δημιούργησαν επεισόδια στον αγώνα της ομάδας τους στην Καβάλα.

Από την πλευρά της η ΠΑΕ Παναθηναϊκός προσπάθησε να ρίξει την ποινή μέσω της νομικής υπηρεσίας της, δηλαδή του κ. Κάρμη, ωστόσο, η Επιτροπή εφέσεων της ΕΠΟ ήταν ανένδοτη και μέσα σε 5 λεπτά εκδίκασης έληξε την διαδικασία απορρίπτοντας το αίτημα των «πράσινων».

Από την ΠΑΕ Παναθηναϊκός πάντως, υπάρχουν παράπονα, καθώς πίστευαν πως θα έπρεπε να εξαντληθεί το περιθώριο του χρηματικού προστίμου, πριν προχωρήσει η ποινή σε τιμωρία της έδρας.

«Η συγκεκριμένη απόφαση είναι κεραυνός εν αιθρία. Επιχειρησιακά ήταν απαράδεκτη η σύλληψη ενός οπαδού και προκάλεσε τις αντιδράσεις των υπολοίπων. Δεν μπορούν να θεωρηθούν ως εκτεταμένα τα επεισόδια, αλλά ως μεμονωμένα, για τα οποία η ΠΑΕ δεν έχει ευθύνη. Δεν είναι δυνατόν να έχουμε αντικειμενική ευθύνη εξαιτίας πράξεων η παραλείψεων της αστυνομίας. Έπρεπε να εξαντληθεί η διάταξη που προβλέπει μεγαλύτερο πρόστιμο», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κάρμης.

Βέβαια δεν κατάφερε να αλλάξει τη γνώμη της επιτροπής και κατά συνέπεια την απόφαση, παρά τις προσπάθειες και του υπεύθυνου ασφαλείας της ομάδας, Θεόδωρου Γεωργόπουλου, ο οποίος δήλωσε χαρακτηριστικά πως «ήταν μηδαμινά τα επεισόδια και δεν επηρέασαν την ζωή της πόλης».

Λέτο: «Δεν παίζω, αλλά είμαι ήσυχος»

Ο Σεμπάστιαν Λέτο με μήνυμά του στην προσωπική ιστοσελίδα του ανακοίνωσε ότι δεν θα δώσει το «παρών» στην αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ, αλλά τόνισε ότι είναι ήσυχος επειδή είναι σίγουρος ότι οι συμπαίκτες θα δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους για τη νίκη.

Αναλυτικά το μήνυμα του Λέτο:

«Γεια σας φίλοι μου.

Αρχικά θα ήθελα να σας ζητήσω συγγνώμη για όλο αυτόν τον καιρό που δεν μπόρεσα να παρέχω νέα στην ιστοσελίδα.

Πρέπει να σας πω ότι πλέον είναι πάρα πολύ δύσκολο να είμαι παρών στο παιχνίδι του Σαββάτου κόντρα στον ΠΑΟΚ. Είμαι πάρα πολύ στεναχωρημένος που δεν θα παίξω σε ένα τόσο σημαντικό και δύσκολο ματς, λόγω έντονων ενοχλήσεων που έχω στο πόδι μου. Είμαι σίγουρος ότι γρήγορα θα περάσουν για να μπορέσω να συνεχίσω να παίζω στα υπόλοιπα πολύ σημαντικά παιχνίδια που έρχονται.

Παρ’ όλα αυτά είμαι πάρα πολύ ήσυχος γιατί ξέρω ότι οι συμπαίκτες μου θα δώσουν το 100% για τη νίκη στο ματς του Σαββάτου, όπως πάντα.

Σας ευχαριστώ από το βάθος της καρδιάς μου για όλα τα μηνύματα που μου στέλνετε και σας υπόσχομαι ότι θα είμαστε πλέον σε συχνή επαφή μέσω αυτής της ιστοσελίδας».