Την Κυριακή φτάνουν στα αμερικανικά καταστήματα οι νέοι τηλεοπτικοί δέκτες της Sony που υποστηρίζουν το Google TV. Οι θεατές θα μπορούν έτσι να αναζητούν ταινίες και να σερφάρουν στον Παγκόσμιο Ιστό απευθείας από τον καναπέ τους.

Οι τηλεοράσεις υψηλής ευκρίνειας που παρουσίασε η Sony στη Νέα Υόρκη έχουν οθόνες LCD με διαγώνιο από 24 έως 46 ίντσες και τιμές που κυμαίνονται από τα 600 έως τα 1.400 δολάρια.

Η ιαπωνική εταιρεία λανσάρει παράλληλα και ένα Blu-ray player των 400 δολαρίων που συνδέεται στο Google TV.

Όλες οι προτάσεις της Sony τρέχουν το λειτουργικό σύστημα Android της Google, το οποίο χρησιμοποιείται σήμερα σε αρκετά επιτυχημένα μοντέλα κινητών τηλεφώνων. Η περιήγηση στο Διαδίκτυο γίνεται με το πρόγραμμα Google Chrome ενώ στην καρδιά του συστήματος βρίσκονται επεξεργαστές Atom της Intel.

Οι τηλεοράσεις συνοδεύονται από τηλεχειριστήριο με πλήρες πληκτρολόγιο QWERTY. Οι χρήστες μπορούν να εισάγουν λέξεις-κλειδιά και να αναζητούν ταινίες στο Διαδίκτυο και τους online οδηγούς τηλεοπτικών προγραμμάτων. Θα μπορούν επίσης να σερφάρουν ενώ ταυτόχρονα παρακολουθούν τηλεόραση.

«Επιτέλους, μπορεί κανείς να αναζητά τα αγαπημένα του τηλεοπτικά προγράμματα και τους αγαπημένους δικτυακούς τόπους του από την ίδια οθόνη, την ίδια στιγμή» δήλωσε ο Μάικ Άμπαρι, αντιπρόεδρος του τμήματος οικιακής ψυχαγωγίας της Sony.

Το Google TV προέκυψε από συνεργασία της Google με την Intel, τη Sony και τη Logitech, η οποία έχει ήδη λανσάρει στις ΗΠΑ έναν συμβατό αποκωδικοποιητή κόστους 300 δολαρίων.

Προγράμματα ειδικά για το Google TV έχουν ανακοινώσει ότι θα προσφέρουν μεγάλα δίκτυα και εταιρείες όπως οι Amazon, NBA, Netflix, New York Times, NBC Universal και Time Warner.

Πολλές ακόμα εταιρείες φαίνεται να πιστεύουν ότι το Διαδίκτυο στην τηλεόραση είναι η νέα μεγάλη αγορά ψυχαγωγίας: Η Apple παρουσίασε πρόσφατα το Apple TV δεύτερης γενιάς, ενώ η Samsung, η Vizio και η Mitsubishi ετοιμάζουν αντίστοιχους τηλεοπτικούς δέκτες και Blu-ray players.