Υπουργείο Εργασίας «Πάγια θέση η στήριξη του θεσμού του ΟΜΕΔ»

Οι κοινωνικοί εταίροι εξέφρασαν στη δεύτερη συνάντηση για το ζήτημα του ΟΜΕΔ και της Διαιτησίας πιο ώριμες θέσεις, τονίζει το υπουργείο Εργασίας σε ανακοίνωση. Σημειώνει ότι ενώ στην αρχή οι θέσεις των μερών ήταν διαμετρικά αντίθετες, στην πορεία φάνηκαν σημεία σύγκλισης. Πλέον το υπουργείο με τη συνδρομή του καθηγητή Δ.Κουκιάδη, καλείται να ολοκληρώσει την κατάρτιση της θεσμικής ρύθμισης για το θέμα, επισημαίνεται στην ανακοίνωση, ενώ τονίζεται ότι η στήριξη του θεσμού του ΟΜΕΔ και των συλλογικών διαπραγματεύσεων «αποτελεί πάγια θέση».

Οι κοινωνικοί εταίροι εξέφρασαν στη δεύτερη συνάντηση για το σημαντικό ζήτημα του ΟΜΕΔ και της Διαιτησίας πιο ώριμες θέσεις, τονίζει το υπουργείο Εργασίας σε ανακοίνωσή του. Ακόμη σημειώνει ότι ενώ στην αρχή οι θέσεις των μερών ήταν διαμετρικά αντίθετες, στην πορεία φάνηκαν σημεία σύγκλισης.

Πλέον το υπουργείο με τη συνδρομή του καθηγητή κ. Ιωάννης Κουκιάδη, καλείται να ολοκληρώσει την κατάρτιση της αναγκαίας θεσμικής ρύθμισης για το θέμα, επισημαίνεται στην ανακοίνωση, ενώ τονίζεται ότι η στήριξη του θεσμού του ΟΜΕΔ και των συλλογικών διαπραγματεύσεων «αποτελεί πάγια θέση».

Η ανακοίνωση του υπουργείου έχει ως εξής: «Σήμερα, Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010, επανελήφθη ο διάλογος με τους κοινωνικούς εταίρους για το σημαντικό ζήτημα του Ο.ΜΕ.Δ. και της Διαιτησίας. Διεξήχθη διάλογος γόνιμος και ουσιαστικός. Οι θέσεις των μερών ενώ στην αρχή ήταν διαμετρικά αντίθετες, στην πορεία φάνηκαν σημεία σύγκλισης».

«Στη σημερινή δε συνάντηση διατυπώθηκαν εκ μέρους των κοινωνικών εταίρων πιο ώριμες θέσεις. Κατόπιν αυτών, το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, με τη συνδρομή του Καθηγητή κ. Ι. Δ. Κουκιάδη, στα πλαίσια της πάγιας θέσης του για τη στήριξη του θεσμού του Ο.ΜΕ.Δ. και των συλλογικών διαπραγματεύσεων, επιφορτίζεται πλέον το έργο της ολοκλήρωσης της σύνθεσης και της κατάρτισης της αναγκαίας θεσμικής ρύθμισης για το συγκεκριμένο θέμα» καταλήγει η ανακοίνωση.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk