Η κατασκευή του αυτοκινητόδρομου Κεντρικής Ελλάδας, Ε65, θα ολοκληρωθεί προς το τέλος του 2014, ένα χρόνο μετά τη συμβατική του ημερομηνία, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του υπουργείου Υποδομών.

Μέχρι σήμερα έχουν παραδοθεί τα 106 από τα 148 χιλιόμετρα του αυτοκινητόδρομου, ο οποίος ενώνει την ΠΑΘΕ, από το ύψος της Λαμίας, με την Εγνατία Οδό, στον κόμβο Παναγιάς, μέσω Καρδίτσας και Τρικάλων.

Εντούτοις, το ΣτΕ έχει διατάξει προσωρινή παύση εργασιών για περιβαλλοντικούς λόγους, ενώ υπάρχουν και άλλα προβλήματα τα οποία, όπως είπε ο υφυπουργός Υποδομών κ. Γιάννης Μαγκριώτης είναι «τα ίδια προβλήματα που παρουσιάζουν και οι άλλοι αυτοκινητόδρομοι και αυτό οφείλεται στη βιασύνη και στην προχειρότητα με την οποία συγκροτήθηκαν οι συμβάσεις και δημοπρατηθήκαν τα έργα, το 2007».

«Εδώ και καιρό έχουμε ήδη δρομολογήσει τις σχετικές διαδικασίες και οι λύσεις θα έρθουν στη Βουλή, όπως προβλέπει η σύμβαση. Ο αυτοκινητόδρομος θα γίνει σίγουρα, όμως, λόγω αυτών των προβλημάτων εκτιμούμε ότι θα ολοκληρωθεί προς το τέλος του 2014, ένα χρόνο δηλαδή μετά τη συμβατική του ημερομηνία» είπε ο κ. Μαγκριώτης μιλώντας στην Καρδίτσα.