Οσο κι αν ψάξουν δεν βρίσκουν άλλο λιμάνι… για να το μετατρέψουν σε ρινγκ όπου θα λύσουν τις διαφορές τους. Ο απερχόμενος «πράσινος» δήμαρχος Πειραιά Παναγιώτης Φασούλας και ο υποψήφιος «πράσινος» δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μίχας μέσα από δηλώσεις τους σε κανάλια, Τύπο και ραδιόφωνο κατέστησαν εμφανές ότι οι σχέσεις τους δεν βρίσκονται σε ανθηρό σημείο. Με τον Φασούλα να κατηγορεί τον «οχτρό» για προσπάθεια εξοστρακισμού του από το Λιμάνι (και από τις εκπομπές του Νίκου Χατζηνικολάου, γεγονός στο οποίο αναφερθήκαμε χθες), με τον Μίχα να καταγγέλλει πλημμελή καθαριότητα, έλλειψη πρασίνου, παιδότοπων κτλ. αλλά και να διαψεύδει την όποια διαμάχη με τον Φασούλα.

Αν τον πιστέψουμε, οι χθεσινές δηλώσεις του νυν δημάρχου στον Real FΜ, σύμφωνα με τις οποίες «στην πολιτική δεν είναι δυνατό να ξεπεράσω τα προσωπικά μου συναισθήματα καιόταν κάποιος με κόβει από παντού, εγώ να λέω “σε στηρίζω”, γιατί είναι τουλάχιστον υποκριτικό», μάλλον οφείλονται σε τεράστια παρερμηνεία των καλών προθέσεων του συντρόφου του, και ο ψηλός τσακώνεται μόνος του!

Την ίδια στιγμή, όσο καλές προθέσεις και αν υπήρχαν-υπάρχουν, η πόλη του Πειραιά παρουσιάζει απελπιστική εικόνα: σπασμένα πεζοδρόμια, δρόμοι βρώμικοι, γεμάτοι λακκούβες, γειτονιές σκοτεινές και εγκαταλειμμένες συνθέτουν ένα σκηνικό που δεν κολακεύει τους κυβερνώντες. Αν διοχέτευαν το πάθος τους εκεί και όχι στις «κοκορομαχίες»…