* Μicrosoft Corp.: Νέα σειρά τηλεφώνων που βασίζονται στο νέο λειτουργικό σύστημα για φορητές συσκευές Windows mobile 7 αποκάλυψε χθες η κορυφαία εταιρεία λογισμικού στον κόσμο καθώς προσπαθεί να κερδίσει μερίδια αγοράς από το iΡhone της Αpple και το Αndroid της Google, στην ταχύτατα αναπτυσσόμενη αγορά των έξυπνων τηλεφώνων (smartphones) με τις πολλαπλές εφαρμογές. Η Μicrosoft ελπίζει ότι τα νέα τηλέφωνα που θα κατασκευάζουν οι εταιρείες Samsung, LG, ΗΤC και Dell θα επαναφέρουν τον όμιλο δυναμικά στον χώρο των κινητών τηλεφώνων και αυτά πολλοί τα θεωρούν «κλειδί» για το μέλλον των ηλεκτρονικών υπολογιστών. Ορισμένοι αναλυτές σημειώνουν μάλιστα ότι αυτή είναι η τελευταία ευκαιρία της Μicrosoft να προλάβει τους ανταγωνιστές της στην αγορά smartphones. Τα νέα τηλέφωνα θα διατεθούν αρχικά με το δίκτυο της ΑΤ&Τ στις ΗΠΑ.

* Google: Στην οικονομική στήριξη του προτεινόμενου έργου κατασκευής υποθαλάσσιας ηλεκτρικής καλωδίωσης μήκους 350 μιλίων στα ανοιχτά των ανατολικών ακτών των ΗΠΑ πρόκειται να προχωρήσει η μεγαλύτερη «dot com» εταιρεία του κόσμου. Το έργο αυτό θα αποτελέσει τη βάση για τη μεταφορά ενέργειας από μελλοντικά θαλάσσια αιολικά πάρκα. Εκτός από την Google, στη χρηματοδότηση του έργου πρόκειται να συμμετάσχουν η ιαπωνική εταιρεία Μarubeni και η νεοϋορκέζικη επενδυτική Good Εnergies. Του έργου ηγείται η εταιρεία κατασκευής δικτύων μετάδοσης Τrans-Εlect.

* Ρfizer Ιnc.: Τη διάθεση κεφαλαίων, ύψους 3,6 δισ. δολαρίων σε ρευστό, για την εξαγορά της ομοεθνούς επιχείρησης αναλγητικών Κing Ρharmaceuticals Ιnc. αποφάσισε η μεγαλύτερη εταιρεία φαρμακευτικών προϊόντων στον κόσμο βάσει εσόδων. Η Ρfizer πληρώνει 14,25 δολάρια ανά μετοχή για την Κing, με premium 40% σε σχέση με το πιο πρόσφατο κλείσιμο της τιμής. Ανάμεσα στα σκευάσματα που εξασφαλίζει η Ρfizer με την εξαγορά περιλαμβάνονται τα παυσίπονα Αvinza και Εmbeda. Η Κing αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα τα τελευταία χρόνια, καθώς έχουν λήξει τα δικαιώματα παρασκευής αρκετών καίριων σκευασμάτων της.

* L΄Οreal SΑ: Υποβολή προσφοράς εξαγοράς της Αvon Ρroducts Ιnc., της μεγαλύτερης αλυσίδας πώλησης καλλυντικών «από πόρτα σε πόρτα», σχεδιάζει, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, η κορυφαία γαλλική εταιρεία καλλυντικών. Η προσφορά της L΄Οreal SΑ αποτιμά την κεφαλαιοποίηση της νεοϋορκέζικης εταιρείας στα 15,1 δισ. δολάρια. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η Αvon έχει προσελκύσει ενδιαφέρον και από άλλες ομοειδείς επιχειρήσεις.