* Χρυσός Οδηγός: Σε μια νέα πρωτοβουλία για την καλύτερη εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού προχώρησε η εταιρεία (www.xo.gr) σε συνεργασία με τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος». Με βάση τη νέα υπηρεσία, ο επισκέπτης μέσα από τα Ιnternet κιόσκια του αεροδρομίου θα μπορεί με ειδικά διαμορφωμένη μηχανή αναζήτησης να εντοπίζει επιχειρήσεις κάθε είδους, επαγγελματίες κάθε ειδικότητας, καθώς και χάρτες και οδηγίες πλοήγησης προς όλες τις περιοχές. Παράλληλα μπορεί άμεσα να λάβει πληροφορίες και για τις εφημερίες φαρμακείων και νοσοκομείων στις μεγάλες πόλεις. Η ίδια υπηρεσία με περισσότερες επιλογές παρέχεται και μέσω του WiFi δικτύου του αεροδρομίου στον προσωπικό υπολογιστή κάθε επισκέπτη, με άμεση πρόσβαση στο site www.xo.gr.

* Ιntracom Defense Εlectronics: Νέα σύμβαση, την τρίτη κατά σειρά στη διάρκεια ενός έτους, ύψους 4,8 εκατ. δολαρίων, υπέγραψε η ελληνική εταιρεία παραγωγής ηλεκτρονικών συστημάτων στον τομέα της άμυνας, με τη Raytheon. Αφορά την παραγωγή συγκροτημάτων των αντιαεροπορικών συστημάτων Ρatriot για κάλυψη αναγκών τρίτων χωρών.

* Ελτον: Στη σύσταση θυγατρικής εταιρείας με την επωνυμία Εlton- ΡLS, με έδρα τον Δήμο Αυλώνας Αττικής, προχώρησε η εισηγμένη. Η νέα εταιρεία θα έχει σκοπό την εισαγωγή και εμπορία στην ελληνική αγορά και στις αγορές του εξωτερικού α) ραφιών βαρέος, μεσαίου και ελαφρού τύπου και εξαρτήματα αυτών, β) βιομηχανικών ραμπών και πορτών και εξαρτήματα αυτών, γ) ανυψωτικών μηχανημάτων καθώς και πάσης φύσεως μηχανημάτων για εσωτερική και εξωτερική διακίνηση πάσης φύσεως εμπορευμάτων, αποθήκευσης, μεταφοράς Logistics κτλ. Το μετοχικό κεφάλαιο θα ανέρχεται σε 1 εκατ. ευρώ και η εισηγμένη θα συμμετέχει κατά 70%.

* Προοδευτική: Αίτηση για αιολικό σταθμό ισχύος 23 ΜW στη θέση Διάσελο Ορος Βαρασόβα, Δήμος Χαλκειάς, Νομός Αιτωλοακαρνανίας, κατέθεσε η εισηγμένη στη ΡΑΕ.

* Κυριακούλης: Σε πανελλαδική πρώτη εμφάνιση το ιστιοπλοϊκό Βavaria 45 Cruiser, δημιουργία του γερμανικού ναυπηγείου Βavaria Υachtbau Gmbh. Θα έχουν τη δυνατότητα να το δουν οι επισκέπτες της διεθνούς έκθεσης 32o Ναυτικό Σαλόνι Αθηνών που θα πραγματοποιηθεί από τις 16 ως τις 24 Οκτωβρίου στο Εκθεσιακό Κέντρο Μetropolitan Εxpo να δουν, μεταξύ άλλων, στον χώρο του περιπτέρου της Κυριακούλης Μεσογειακαί Κρουαζιέραι Ναυτιλιακή ΑΕ.

* ΕΕΔΕ: «Το μνημόνιο οικονομικής πολιτικής και οι προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, Εκσυγχρονισμός: ευκαιρία και προοπτική για τη χώρα μας» είναι το θέμα της εκδήλωσης που διοργανώνει το Ινστιτούτο Οικονομικής Διοικήσεως (ΙΟΔ) της ΕΕΔΕ. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 20 Οκτωβρίου στα κεντρικά γραφεία του ομίλου Εurobank ΕFG, Μέγαρο Ιδρύματος Μποδοσάκη.