Η «Εγνατία Οδός» δεν θα αφαιρέσει αρμοδιότητες και πόρους από τις περιφέρειες της χώρας, το αντίθετο, θα σχεδιάσει και θα έχει την ευθύνη της εκτέλεσης μεγάλων έργων που δεν μπορούν οι νομαρχίες και οι περιφέρειες να πραγματοποιήσουν.

Αυτό τόνισε ο υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Γ.Μαγκριώτης στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Θεσσαλονίκη, με αφορμή καταγγελίες βουλευτών της ΝΔ και του υποψήφιου περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Π. Ψωμιάδη ότι η κυβέρνηση αφαιρεί αρμοδιότητες από τέσσερις περιφέρειες της χώρας και τις αναθέτει στην «Εγνατία Οδό ΑΕ». Ο κ. Μαγκριώτης επεσήμανε ότι οι πέντε κοινές υπουργικές αποφάσεις για την υλοποίηση οδικών έργων στις περιφέρειες υπογράφηκαν με τη σύμφωνη γνώμη πρώην υπουργών και βουλευτών της ΝΔ, εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που υποστηρίζονται από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά και τοπικών φορέων. «Καμία αρμοδιότητα δεν αφαιρείται. Αντίθετα θα δοθούν αρμοδιότητες και πόροι» είπε χαρακτηριστικά. Οσον αφορά τις καταγγελίες περί αυξήσεων των διοδίων μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές σημείωσε ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να τροποποιήσει, προς όφελος των πολιτών, τις συμβάσεις παραχώρησης που υπεγράφησαν το 2007.

Στο μεταξύ ο Σύνδεσμος Ελληνικών Εταιρειών Γραφείων Μελετών με επιστολή του προς την κυβέρνηση εκφράζει την ανησυχία του για τις αρμοδιότητες της «Εγνατίας Οδού» και ζητεί να επικρατήσει σύγχρονη λογική για την αντιμετώπιση της- πραγματικά υπαρκτής- ανάγκης ενίσχυσης των φορέων στο Νότιο Αιγαίο προκειμένου να υλοποιήσουν τα σημαντικά αναπτυξιακά έργα χωρίς να ακυρωθεί ο ρόλος και η συνεισφορά του μελετητικού κλάδου.