Τρικυμία στο λιμάνι φέρνει η συνεχιζόμενη κρίση στο τμήμα πόλο ανδρών του Ολυμπιακού, του οποίου οι αθλητές βρίσκονται εδώ και μία εβδομάδα σε αποχή διεκδικώντας τα οφειλόμενα (περισσότερα από 800.000 ευρώ). Χθες το βράδυ υπέβαλε την παραίτησή του ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη ΟΣΦΠ κ. Γιάννης Συγγελίδης, ενώ νωρίτερα περίπου 200 οπαδοί των Ερυθρολεύκων βρέθηκαν έξω από τα γραφεία του συλλόγου στην πλατεία Αλεξάνδρας προκειμένου να εκφράσουν τη διαμαρτυρία τους για την οικονομική και κατ΄ επέκταση αγωνιστική κρίση στον Ερασιτέχνη.

Επέδωσαν μάλιστα ψήφισμα-τελεσίγραφο ζητώντας να βρεθεί λύση στο οικονομικό, ειδάλλως: «Ως το Σάββατο 16 Οκτωβρίου θα υποβάλετε όλοι ανεξαιρέτως τις παραιτήσεις σας και θα αποχωρήσετε σεμνά, ταπεινά και αθόρυβα από το Σπίτι του Θρύλου μας και Σπίτι μας, και αν επιλέξετε να μην εκτελέσετε την εντολή μας- γιατί αν δεν καταλάβατε ακόμη, για εντολή πρόκειται- από την Κυριακή και μετά ό,τι και αν συμβεί η ευθύνη θα είναι όλη και αποκλειστικά δική σας»! Ο κ. Συγγελίδης θα παραιτηθεί και από το ΔΣ της ΠΑΕ Ολυμπιακός, ενώ ο κ. Γιώργος Γλου στον οποίο κοινοποιήθηκε η παραίτηση, αφού είναι ο α΄ αντιπρόεδρος του Ερασιτέχνη, θα συγκαλέσει άμεσα έκτακτο ΔΣ του Ερασιτέχνη προκειμένου να προκηρυχθούν εκλογές για την ανάδειξη νέας διοίκησης. Αν και ο κ. Συγγελίδης δεν προέβη σε κάποια δήλωση για να εξηγήσει τους λόγους της παραίτησής του, σύμφωνα με πληροφορίες φέρεται να είναι «δυσαρεστημένος,αν όχι αηδιασμένος, από τον πόλεμο και τη λάσπη που δέχθηκε», όπως έλεγαν χθες συνεργάτες του. Παράγοντες με πολυετή εμπειρία στα διοικητικά του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού έκαναν λόγο και για τον «πόλεμο εκ των έσω που δέχθηκε ο κ.Συγγελίδης» αναφερόμενοι τόσο σε μέλη του ΔΣ όσο και σε πρώην παράγοντες του συλλόγου που (θεωρείται ότι) βρίσκονται πίσω από τις οπαδικές αντιδράσεις.

Οσον αφορά την επόμενη ημέρα, η λύση της επιστροφής του πρώην προέδρου κ. Λεωνίδα Θεοδωρακάκη δεν φαίνεται να γίνεται αποδεκτή, ούτε και η σκέψη να παραιτηθούν τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ και να ορίσει το Πρωτοδικείο προσωρινή διοίκηση, αφού η διαδικασία αυτή θα είναι χρονοβόρος. Πάντως ορατή λύση για την είσοδο κάποιου επιχειρηματία με οικονομική επιφάνεια ώστε να αναλάβει με άμεση προοπτική να λύσει το οικονομικό πρόβλημα του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού δεν φαίνεται στον ορίζοντα.