«Καθοριστική για την ποιότητα της Δημοκρατίας»

Παραδόθηκε στον πρωθυπουργό η έκθεση της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου

Την έκθεση της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου παρέδωσαν σήμερα, Τρίτη, στον πρωθυπουργό, Γ.Παπανδρέου, ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής. «Καθοριστική για την ποιότητα της Δημοκρατίας» χαρακτήρισε την έκθεση ο πρωθυπουργός, τονίζοντας ότι στη σημερινή δύσκολη οικονομική συγκυρία πρέπει να διασφαλιστούν τα δικαιώματα των πολιτών «και ιδιαίτερα τα κοινωνικά δικαιώματα, ώστε να μπορούν να αισθάνονται σιγουριά και ασφάλεια».

Παραδόθηκε στον πρωθυπουργό η έκθεση της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου | tovima.gr

Την έκθεση της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου παρέδωσαν σήμερα στον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, ο πρόεδρός της Κωστής Παπαϊωάννου και ο αντιπρόεδρος Λίνος-Αλέξανδρος Σισιλιάνος.

Ο κ. Παπανδρέου, σε δηλώσεις του, χαρακτήρισε «καθοριστική για την ποιότητα της Δημοκρατίας» τη δουλειά της Επιτροπής, η οποία, όπως τόνισε, συνέβαλε στις νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης σε θέματα, όπως η υπηκοότητα των μεταναστών και το δικαίωμά των ομογενών και των νομίμων μεταναστών να συμμετέχουν στις εκλογές. Επίσης, συνέβαλε στο θέμα του ασύλου των προσφύγων και σε θέματα διαφάνειας της Πολιτείας.

Ο κ.Παπαϊωάννου, από την πλευρά του, τόνισε ότι η Επιτροπή, τον χρόνο που πέρασε, εργάστηκε πάνω στις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης και του μνημονίου στα δικαιώματα του ανθρώπου και στα εργασιακά του δικαιώματα, όπως και σε θέματα υγιεινής και ασφάλειας στο χώρο εργασίας.

Ζήτησε δε την αρωγή της Πολιτείας σε ζητήματα που αφορούν το σωφρονιστικό σύστημα, τη συμπεριφορά των αστυνομικών οργάνων και τη λειτουργία της Δικαιοσύνης.

Ο πρωθυπουργός συμφώνησε ότι ειδικά στη σημερινή δύσκολη οικονομική συγκυρία πρέπει να διασφαλιστούν τα δικαιώματα των πολιτών «και ιδιαίτερα τα κοινωνικά δικαιώματα, ώστε να μπορούν να αισθάνονται σιγουριά και ασφάλεια».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk