Καθηλώνονται τα αεροσκάφη την Κυριακή λόγω 24ωρης απεργίας των ελεγκτών

Καμία πτήση από και προς τα αεροδρόμια όλης της χώρας δεν πρόκειται να εκτελεστεί την Κυριακή, καθώς ο εναέριος χώρος θα παραμείνει κλειστός εξαιτίας 24ωρης απεργίας που εξήγγειλαν οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, διαμαρτυρόμενοι για την κυβερνητική «σιωπή και αδράνεια» μπροστά στις αναφορές τους για την αναγκαιότητα διαφοροποίησης της εναέριας κυκλοφορίας από τα στενά όρια του δημόσιου τομέα.

Καθηλώνονται τα αεροσκάφη την Κυριακή λόγω 24ωρης απεργίας των ελεγκτών | tovima.gr

Καμία πτήση από και προς τα αεροδρόμια όλης της χώρας δεν πρόκειται να εκτελεστεί την Κυριακή, καθώς ο ελληνικός εναέριος χώρος θα παραμείνει κλειστός εξαιτίας 24ωρης απεργίας που εξήγγειλαν οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας.

Σε ανακοίνωσή τους οι ελεγκτές χαρακτηρίζουν απαράδεκτα αδικαιολόγητη τη σιωπή και την αδράνεια που επιδεικνύει το Υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων στις συνεχείς αιτιολογημένες αναφορές τους για την αναγκαιότητα διαφοροποίησης της εναέριας κυκλοφορίας από τα στενά όρια του δημόσιου τομέα.

Οι ελεγκτές υποστηρίζουν ότι έχουν επανειλημμένα τονίσει και αιτιολογήσει τις απόψεις τους στο υπουργείο, προκειμένου η σχεδιαζόμενη αναδιοργάνωση των αερομεταφορών να τύχει αίσιας έκβασης ως προς τον εκσυγχρονισμό τους, την ανταγωνιστικότητά τους και την παραγωγικότητά τους, αλλά η τάση που επικρατεί στο υπουργείο είναι να μη διαταραχθούν οι εδώ και χρόνια παλιομοδίτικες ισορροπίες που επικρατούν στο χώρο.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Η Καλντέρα η επιλογή να εκδράμουν αυτές τις άκρως επικίνδυνες ημέρες, με τη μετάλλαξη Ομικρον να σαρώνει τα πάντα, στην αγαπημένη... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk