Από αύριο Τετάρτη ξεκινούν τα προβλήματα στα δρομολόγια των τρένων καθώς οι εργαζόμενοι εξήγγειλαν στάσεις εργασίας 06: 00 – 09:00, 14: 00 – 17:00 και 21: 00 – 00:00) με αποτέλεσμα να ματαιωθούν οι αναχωρήσεις δεκάδων αμαξοστοιχιών. Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ) αποφάσισε να προχωρήσει σε 24ωρη πανελλαδική απεργία μεθαύριο Πέμπτη ημέρα συζήτησης του σχεδίου νόμου για την εξυγίανση του ΟΣΕ στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, καθώς και σε 24ωρες επαναλαμβανόμενες, οι ημερομηνίες των οποίων θα καθοριστούν αργότερα. Να σημειωθεί ότι από τις κινητοποιήσεις επηρεάζονται και τα δρομολόγια του Προαστιακού, ενώ χωρίς Μετρό θα μείνει μεθαύριο το τμήμαΔουκίσσης Πλακεντίας – Αεροδρόμιο.

Στο μεταξύ 24ωρη απεργία εξήγγειλαν για την Κυριακή οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, οι οποίοι , διαμαρτύρονται για την αδικαιολόγητη, όπως τη χαρακτηρίζουν,σιωπή και αδράνεια που επιδεικνύει το Υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων στις συνεχείς αιτιολογημένες αναφορές τους για την αναγκαιότητα διαφοροποίησης της εναέριας κυκλοφορίας από τα στενά όρια του δημόσιου τομέα.

Αν προχωρήσει η κινητοποίησηο εναέριος χώρος θα παραμείνει κλειστός την Κυριακή, οπότε και δεν θα πραγματοποιηθεί καμία πτήση από και προς τα αεροδρόμια όλης της χώρας.