Ενώ στα τηλεοπτικά παράθυρα οι υποψήφιοι στις δημοτικές εκλογές δεν μπορούν να αποφασίσουν αν η επικείμενη αναμέτρηση έχει καθαρά τοπικό (ως ώφειλε) ή εμφανώς πολιτικό (όπως αποκαλύπτεται) χαρακτήρα, οι κόντρες ξεφεύγουν από τον αμιγώς πολιτικό στίβο:

Εκπρόσωποι της «Ελεύθερης Αττικής» κατηγορούν τον Γιώργο Αυτιά ότι σε εκπομπή του στο Αlter όπου παρέστησαν οι υποψήφιοι περιφερειάρχες Αττικής είχε αποκλείσει τον Αλέκο Αλαβάνο και τον Γρηγόρη Ψαριανό.

Την ίδια στιγμή, σε επιστολή του, ο υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μίχας καταγγέλλει τον Νίκο Χατζηνικολάου για τον τρόπο με τον οποίον διοργάνωσε συζήτηση για τις εκλογές στην τηλεοπτική εκπομπή του «Πρόσωπο με πρόσωπο»- πάλι στο Αlter. Είχαν προηγηθεί καταγγελίες του Χα τζηνικολάου («τέτοιο εκβιασμό δεν έχω δεχθείποτέ στη δημοσιογραφική μου πορεία»), σύμφωνα με τις οποίες ο Μίχας για να παραστεί στην εκπομπή είχε θέσει ως όρο να μην κληθεί ο δήμαρχος Πειραιά Παναγιώτης Φασούλας.

Αν οι συγκρούσεις ανάμεσα στους πολιτικούς αποτελούν μέρος του παιχνιδιού, οι συγκρούσεις ανάμεσα σε πολιτικούς και τηλεοπτικούς αστέρες της δημοσιογραφίας επιβεβαιώνουν, αν όχι ότι το πολιτικό παιχνίδι έχει μεταφερθεί στα στούντιο, τουλάχιστον πόσο πολύ επενδύουν οι ασχολούμενοι με τα κοινά στην από τηλεοράσεως δημόσια εικόνα και προβολή τους. Το θέμα είναι πόσο fair play είναι αυτό που παρακολουθούμε και ποιος θέτει τους όρους…