Σκληρή γλώσσα κατά της ηγεσίας της ΝΔ και προσωπικά κατά του Αντώνη Σαμαρά χρησιμοποίησε η Ντόρα Μπακογιάννη, μετά την απάντηση της ΝΔ στις δηλώσεις του επίτιμου πρόεδρου του κόμματος Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

Από το Ηράκλειο όπου βρίσκεται η κ. Μπακογιάννη είπε: «Εγώ νομίζω ότι τέτοιοι άνθρωποι, που δεν ξέρουν τι άλλο να πουν, δεν μπορούν να καληνυχτίζουν ανθρώπους που διαχρονικά έχουνε προσφέρει, ξεχνώντας ότι αυτή η παράταξη έχει ιστορία. Ποιοι έβλαψαν και ποιοι στοίχισαν σε αυτήν την παράταξη διαχρονικά είναι καταγεγραμμένο».

Όσον αφορά το χαρακτηρισμό ότι ο επίτιμος πρόεδρος είναι «ναυαγοσώστης του Γιώργου Παπανδρέου» απάντησε ότι δεν σχολιάζει δηλώσεις της ΝΔ, οι οποίες δεν έχουν ουσία, λέγοντας επίσης ότι τα δύο μεγάλα κόμματα αρμενίζουν με την ίδια πολιτική και προ κρίσης, καθώς δεν έχουν αντιληφθεί ότι οι πολίτες δεν ασχολούνται πλέον με κοκορομαχίες.

Απάντηση στον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη έδωσε και ο Γιάννης Μανώλης, ενώ εξαπέλυσε και βολές κατά της Ντόρας Μπακογιάννη.

«Τίποτα δεν είναι τυχαίο σε αυτή τη ζωή. Όταν χθες το κύριο θέμα σε όλα τα δελτία θα έπρεπε να είναι αυτό που έγινε με τις δηλώσεις του κ. Γιούνκερ, και μάλιστα λίγες μέρες πριν από τις εκλογές, όταν το κύριο θέμα θα ήταν ότι η κοινωνία μας δεν αντέχει τα μέτρα τα κυβερνητικά και τα μέτρα του Μνημονίου και δεν πρέπει να παρθούν άλλα μέτρα κυρίως σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων, ο κ. Μητσοτάκης επέλεξε την ημέρα, την ώρα -έχει άλλωστε βήμα ελεύθερο- και τάραξε τα νερά. Είναι γνωστές οι απόψεις του κ. Μητσοτάκη» ανέφερε ο κ. Μανώλης μιλώντας στον ραδιοσταθμό Real fm.

Και συνέχισε λέγοντας: «Σήμερα εκ των υστέρων βγήκε να κάνει κριτική κατ’ αρχήν στον κ. Καραμανλή. Ο κόσμος ξέρει όμως ότι στην κυβέρνηση του κ. Καραμανλή η κ. Μπακογιάννη, δηλαδή η κόρη του κ. Μητσοτάκη, ήταν το νούμερο δύο και είχε σημαντικό ρόλο. Θα σας έλεγα (…) ότι σχεδόν για όλα είχε άποψη. Ακόμα και για τους ανασχηματισμούς, ακόμα και για τους υπουργούς και για την πολιτική».

Αν λοιπόν ο κ. Μητσοτάκης είχε απογοητευθεί από την κυβέρνηση Καραμανλή, έχει απογοητευθεί κυρίως από τον τρόπο που λειτούργησε η κ. Μπακογιάννη και είχε ένα λόγο παραπάνω να της τα πει και να φωνάξει τότε. Τώρα, εκ των υστέρων, μπορεί να λέει ό,τι θέλει» σημείωσε ο κ. Μανώλης.

Σε ό.τι αφορά την αναφορά του κ. Μητσοτάκη ότι ο κ. Σαμαράς δεν θα γίνει πρωθυπουργός λόγω του λαϊκισμού, ο κ. Μανώλης σημείωσε: «Για το ότι δεν θέλει ο κ. Μητσοτάκης να πετύχει ο κ. Σαμαράς και να γίνει πρωθυπουργός, αυτό είναι γνωστό. Βεβαίως, επειδή έχει ξαναπροβλέψει για τον κ. Παπανδρέου ότι δεν θα γίνει πρωθυπουργός, να σας θυμίσω ότι ο κ. Παπανδρέου έγινε πρωθυπουργός, άρα θα τον διαψεύσει τον κ. Μητσοτάκη ο κ. Σαμαράς και θα γίνει πρωθυπουργός και μάλιστα σύντομα».