Την αντίδραση του πρώην υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γιώργου Αλογοσκούφη προκάλεσε η διαβίβαση στη Βουλή δικογραφίας που αφορά την υπόθεση της πώλησης μετοχών του ΟΤΕ στην Deutsche Telekom το Μάρτιο του 2008.

«Η αποκρατικοποίηση του ΟΤΕ υπήρξε κεντρική πολιτική επιλογή της κυβέρνησης της ΝΔ καθώς και των προηγούμενων κυβερνήσεων και υλοποιήθηκε με πλήρη διαφάνεια, σύμφωνα με το νόμο περί αποκρατικοποιήσεων και καθημερινά αποδεικνύεται εξαιρετικά επωφελής για το ελληνικό δημόσιο» αναφέρει ανακοίνωση που εξέδωσε ο πρώην κ. Αλογοσκούφης.

Ο πρώην υπουργός, τονίζει ότι η διαβίβαση του φακέλου έγινε χωρίς κανένα στοιχείο και με μοναδική αφορμή ένα πολιτικό υπόμνημα του ΣΥΡΙΖΑ.

Επί της ουσίας, υπενθυμίζεται ότι η σύμβαση της αποκρατικοποίησης είχε ως προϋπόθεση για την ισχύ της την κύρωση από τη Βουλή των Ελλήνων γεγονός που πραγματοποιήθηκε το 2008. «Συνεπώς ουδέν θέμα τίθεται», καταλήγει στην ανακοίνωσή του ο κ. Αλογοσκούφης.

Η δικογραφία έφτασε τη Δευτέρα στη Βουλή με προέλευση την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου. Την προκάλεσε υπόμνημα του ΣΥΡΙΖΑ για τη μεταβίβαση μετοχών του ΟΤΕ από το Ελληνικό Δημόσιο στην DT.