Oχι ένα, ούτε δύο, ούτε τρία, τριάντα είναι τα γονίδια που «ελέγχουν» τον μηχανισμό της παχυσαρκίας, αλλά και το πώς κατανέμονται τα κιλά στο σώμα μας, σύμφωνα με νέα επιστημονική ανακοίνωση. Και τώρα; Με ποια ιατρική μέθοδο μπορούμε να τα «τιθασεύσουμε» και να τρώμε όσο θέλουμε χωρίς να παχαίνουμε; Δεν μπορεί, κάτι θα υπάρχει.

Δυστυχώς, μέχρι στιγμής, το μόνο που μπορούμε να κάνουμε για να μην παχαίνουμε είναι να μην τρώμε. Και να αθλούμαστε. Οι ειδικοί έρχονται τώρα για να μας βάλουν να γυμναζόμαστε και στον χώρο της εργασίας μας, αν θέλουμε, λένε, να έχουμε την υγεία μας. Ελεος!

Και όμως, οι πόνοι στον αυχένα, στους ώμους και στα χέρια, από τους οποίους υποφέρουν εκείνοι που χρησιμοποιούν κατά κόρον τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές θα μπορούσαν να ελαττωθούν, ακόμη και να εξαφανιστούν, αν ο ασθενής διακόπτει κατά τη διαστήματα τη δουλειά του και επιδίδεται σε ασκήσεις, σύμφωνα με τον επικεφαλής του Γερμανικής Ομοσπονδιακής Ενωσης για την Προώθηση της Καλύτερης Στάσης του Σώματος και της Φυσικής Δραστηριότητας. Ο ίδιος συμβουλεύει κατά τη διάρκεια των τηλεφωνικών συνομιλιών να κάνουμε βήματα γύρω από τα γραφεία μας. Σε λίγο μας βλέπω με το laptop κρεμασμένο γύρω από τον λαιμό μας, να γράφουμε και να τρέχουμε. Για το καλό μας.

Παχαίνει δεν παχαίνει, εμείς θα την αποθεώσουμε, υπερήφανοι ως Ελληνες: η φάβα Σαντορίνης (θερμιδοφόρος αλλά εξαιρετικά υγιεινή) περιλαμβάνεται πλέον, μαζί με άλλα επτά ευρωπαϊκά αγροτικά προϊόντα, στον κατάλογο των Προϊόντων Ονομασίας Προέλευσης και Προστατευόμενων Γεωγραφικών Ενδείξεων.

Εκτός από τη φάβα στον κατάλογο έχουν καταχωριστεί συνολικά 88 ελληνικά προϊόντα, ενώ εκκρεμούν αιτήσεις για κατοχύρωση των: ξινόγαλου Σητείας, ξερών σύκων Ταξιάρχη, πατάτας Νάξου, σταφίδας Ηλείας, αγουρέλαιου Χαλκιδικής, αρνιού Ελασσόνας. Οτι… καταχωρούμεθα, καταχωρούμεθα, από εξαγωγές πώς πάμε;

Δύο ώρες την ημέρα, και πολύ τούς είναι: τα παιδιά που υπερβαίνουν αυτόν τον χρόνο στην παρακολούθηση τηλεόρασης είναι πιθανόν να παρουσιάσουν δυσκολίες συγκέντρωσης στις άλλες δραστηριότητές τους, αλλά και να αναπτύξουν προβληματικές σχέσεις. Το ίδιο και εκείνα που παίζουν πολλή ώρα βιντεοπαιχνίδια. Οπότε, ποιο είναι το δίδαγμα της σημερινής στήλης; Μικροί και μεγάλοι, ξεκολλήστε από το γραφείο και τον καναπέ, κινηθείτε, γυμναστείτε!

Κύριε διευθυντά
Αφού καταφέρθηκε κατά του μνημονίου και αφού σχολίασε καυστικότατα και με εξαιρετική ένταση το έργο της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης, δίνοντας συμβουλές προς άπαντες, σε τηλεοπτική εμφάνισή του, ο νομάρχης Θεσσαλονίκης κ. Π. Ψωμιάδης δήλωσε με έντονο, σχεδόν θυμωμένο ύφος: «Μη με μπλέκετε εμένα με την πολιτική, είμαι με τις τοπικές κοινωνίες». Περαστικά- στις τοπικές κοινωνίες…

Μετά τιμής ΠΑΝΔΩΡΑ