Με οπτική ίνα «τρέχει» ο ΟΤΕ σε πέντε δήμους

Την προσφορά υπηρεσιών πρόσβασης στο Διαδίκτυο υψηλών ταχυτήτων για τους συνδρομητές του νέου Δικτύου Πρόσβασης Νέας Γενιάς ανακοίνωσε χθες ο ΟΤΕ. Οπως αναφέρει η διοίκηση του Οργανισμού, το νέο δίκτυο πρόσβασης οπτικών ινών αναπτύσσεται αρχικά σε έναν περιορισμένο αριθμό αστικών κέντρων, καλύπτοντας τους δήμους Αλεξανδρούπολης, Κομοτηνής, Ξάνθης, Σερρών και Ζωγράφου. Το νέο δίκτυο θα επεκταθεί σταδιακά και σε άλλες περιοχές. Οπως εξηγεί ο ΟΤΕ, πρόκειται για μια νέα μορφή τηλεπικοινωνιακού δικτύου, αφού μέρος του δικτύου χαλκού, από το κέντρο του ΟΤΕ της περιοχής ως τα «κουτιά» διανομής στις γειτονιές- τα γνωστά ως ΚΑΦΑΟ)-, αντικαθίσταται από οπτικές ίνες.

Με οπτική ίνα  «τρέχει» ο ΟΤΕ  σε πέντε δήμους | tovima.gr

Την προσφορά υπηρεσιών πρόσβασης στο Διαδίκτυο υψηλών ταχυτήτων για τους συνδρομητές του νέου Δικτύου Πρόσβασης Νέας Γενιάς ανακοίνωσε χθες ο ΟΤΕ.

Οπως αναφέρει η διοίκηση του Οργανισμού, το νέο δίκτυο πρόσβασης οπτικών ινών αναπτύσσεται αρχικά σε έναν περιορισμένο αριθμό αστικών κέντρων, καλύπτοντας τους δήμους Αλεξανδρούπολης, Κομοτηνής, Ξάνθης, Σερρών και Ζωγράφου. Το νέο δίκτυο θα επεκταθεί σταδιακά και σε άλλες περιοχές.

Οπως εξηγεί ο ΟΤΕ, πρόκειται για μια νέα μορφή τηλεπικοινωνιακού δικτύου, αφού μέρος του δικτύου χαλκού, από το κέντρο του ΟΤΕ της περιοχής ως τα «κουτιά» διανομής στις γειτονιές- τα γνωστά ως ΚΑΦΑΟ)-, αντικαθίσταται από οπτικές ίνες. Στις παραπάνω περιοχές, περίπου 1.000 ΚV συνδέονται με οπτικές ίνες, δίνοντας τη δυνατότητα σε 125.000 σπίτια και επιχειρήσεις να απολαμβάνουν νέες ταχύτητες πρόσβασης.

Συνολικά, για τη δημιουργία υποδομών οπτικών ινών νέας γενιάς ο ΟΤΕ θα κάνει σημαντικές επενδύσεις την τριετία 2010-2012, ώστε να φέρει τις οπτικές ίνες πιο κοντά στα σπίτια των καταναλωτών. Υπενθυμίζεται ότι το δίκτυο κορμού του ΟΤΕ αποτελείται εδώ και χρόνια εξ ολοκλήρου από οπτικές ίνες που ξεπερνούν τα 35.000

χιλιόμετρα πανελλαδικά, ενώ οι βασικοί κόμβοι του δικτύου συνδέονται μεταξύ τους με πολλαπλά κυκλώματα των 10 Gbps.

Με την ολοκλήρωση των εργασιών ο ΟΤΕ σκοπεύει να προσφέρει στις παραπάνω περιοχές νέες αναβαθμισμένες ταχύτητες από 30 ως 50 Μbps για «κατέβασμα» (download) και από 2,5 ως 5 Μbps για «ανέβασμα» (upload).

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Η Καλντέρα η επιλογή να εκδράμουν αυτές τις άκρως επικίνδυνες ημέρες, με τη μετάλλαξη Ομικρον να σαρώνει τα πάντα, στην αγαπημένη... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk