Το πολυαναμενόμενο The Social Network, η νέα ταινία του Ντέιβιντ Φίντσερ για την δημιουργία και την άνοδο της ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης Facebook βρέθηκε στην κορυφή του αμερικανικού box office για δεύτερη εβδομάδα.

Η ταινία, η οποία θα αρχίσει να προβάλλεται στην Ελλάδα στις 27 Οκτωβρίου, συγκέντρωσε 15,5 εκατομμύρια δολάρια.

Το Social Network έχει σκηνοθετήσει ο Ντέιβιντ Φίντσερ, ενώ το σενάριο υπογράφει ο Άαρον Σόρκιν (Δυτική Πτέρυγα).

Κεντρικός χαρακτήρας του φιλμ ο ιδρυτής του Facebook Μαρκ Ζούκερμπεργκ, τον οποίο θα ενσαρκώσει ο Τζέσι Άιζενμπεργκ (Adventureland). Στην ταινία πρωταγωνιστεί και ο Τζάστιν Τίμπερλεϊκ, στον ρόλο του μετέπειτα προέδρου της εταιρείας, Σον Πάρκερ, ενώ ο Άντριου Γκάρφιλντ ερμηνεύει τον φίλο και συμφοιτητή του Ζούκερμπεργκ, Εντουάρντο.

Όσο για την υπόθεση, μια φθινοπωρινή βραδιά του 2003 ο φοιτητής του Χάρβαρντ και ιδιοφυΐα στις γλώσσες προγραμματισμού Μαρκ Ζούκερμπεργκ κάθεται στον υπολογιστή του και ξεκινά να δουλεύει πάνω σε μια καινούρια ιδέα.

Σε μια έξαψη blogging και προγραμματισμού, στο φοιτητικό του δωμάτιο ο Μαρκ αρχίζει κάτι που σύντομα θα μετατραπεί σε ένα παγκόσμιο κοινωνικό δίκτυο και θα προκαλέσει επανάσταση στην επικοινωνία. Μόλις έξι χρόνια, αλλά και 500 εκατομμύρια φίλους μετά, ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ γίνεται ο νεαρότερος δισεκατομμυριούχος στην Ιστορία…

Στη δεύτερη θέση του αμερικανικού box-office βρέθηκε η ρομαντική κομεντί Life As We Know It, ενώ στην τρίτη το φιλμ Secretariat -η ιστορία επιτυχίας ενός αλόγου κούρσας.