Ανεξάρτητα από τις αποφάσεις που θα ανακοινώσει η πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ, αξίζουν εύσημα στον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα κ. Ανδρέα Φάκο, ο οποίος τόλμησε να καλέσει σε απολογία ακόμη και τον πρόεδρο της Σούπερ Λίγκας και (εξ οφίτσιο) α΄ αντιπρόεδρο της ΕΠΟ αλλά και μεγαλομέτοχο του Ολυμπιακού κ. Βαγγέλη Μαρινάκη για δημόσια κρίση κατά του διαιτητή κ. Γιώργου Δαλούκα. Ο μη εν ενεργεία εισαγγελέας του Αρείου Πάγου επί της ουσίας έπραξε το αυτονόητο. Εφάρμοσε το άρθρο 14 του Πειθαρχικού Κώδικα παραπέμποντας να δικαστούν όσοι με λόγια ή πράξεις δυσφήμησαν το άθλημα.

Ο κ. Φάκος δεν χαρίστηκε σε κανέναν. Ούτε λογάριασε τίτλους και γαλόνια. Τις κλήσεις σε απολογία παρέλαβαν οι κκ. Μαρινάκης, Γιάννης Μώραλης (δ΄ αντιπρόεδρος ΠΑΕ Ολυμπιακός), Σταύρος Αδαμίδης (πρόεδρος ΠΑΕ ΑΕΚ), Θοδωρής Ζαγοράκης (πρόεδρος ΠΑΕ ΠΑΟΚ), Κώστας Πηλαδάκης (πρόεδρος ΠΑΕ Λάρισα), Βασίλης Τοροσίδης (διεθνής παίκτης Ολυμπιακού), Γιάννης Μανιάτης (διεθνής παίκτης Πανιωνίου) αλλά και η ΠΑΕ Παναθηναϊκός επειδή εξέδωσε ανακοίνωση με αιχμές για τη διαιτησία του κ. Αλέξανδρου Αρετόπουλου στον αγώνα Ολυμπιακός- Ολυμπιακός Βόλου.

Το ζητούμενο πλέον είναι τι θα πράξει η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ. Θα στηρίξει τον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα ή θα του… βάλει γκολ; Τουτέστιν, θα επιτρέψει με τις αποφάσεις της να θριαμβεύσουν οι υπερασπιστικές απόψεις-ντρίμπλες του στυλ… ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Ολυμπιακός κ. Μαρινάκης απολογείται μόνο στη γενική συνέλευση της ΕΠΟ επειδή τυγχάνει και αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας!.. ΄Η ότι ο κ. Αδαμίδης είχε την ηθική υποχρέωση να πει όσα είπε για τον κ. Μιχάλη Κουκουλάκη γιατί ο εν λόγω διαιτητής με τα λάθη του ήταν αυτός που δυσφήμησε το άθλημα (μη δίνοντας 4 πέναλτι υπέρ της ΑΕΚ)!.. Για την ιστορία, πάντως, υπενθυμίζεται (και προς την Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ) ότι πέρυσι ο προπονητής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ σερ Αλεξ Φέργκιουσον είδε… κόκκινη κάρτα και παρακολούθησε τέσσερα παιχνίδια της ομάδας του από την εξέδρα επειδή αναφερόμενος σε διαιτητή δήλωσε ότι είναι υπέρβαρος και με κακή φυσική κατάσταση!..