Oπως προήγγειλε ο πρόεδρος της ΠΑΕ κ. Θόδωρος Ζαγοράκης ο ΠΑΟΚ δεν αποκλείεται να προχωρήσει ακόμη και σε λύσεις συμβολαίων παικτών προκειμένου να αποκαταστήσει την ηρεμία στα αποδυτήρια της ομάδας. Την ερχόμενη Τρίτη αναμένεται στη Θεσσαλονίκη ο κ. Φρεντερίκο Παστορέλο , ατζέντης των Μίρκο Σαβίνι, Μπρούνο Τσιρίλο, αλλά και του απολυθέντος τεχνικού κ. Μάριο Μπερέτα, για να ανοίξει ο φάκελος των πελατών του με τον ΠΑΟΚ. Η αναφορά του κ. Παύλου Δερμιτζάκη για τους κεντρικούς αμυντικούς του ΠΑΟΚ στην προχθεσινή συνέντευξη Τύπου φωτογράφισε ουσιαστικά τον Σαβίνι, τον οποίο η διοίκηση της ΠΑΕ είχε επιχειρήσει να αφήσει ελεύθερο τις τελευταίες ημέρες του καλοκαιριού, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρει αφού δεν υπήρχαν χρονικά περιθώρια ούτε κάποιο σοβαρό ενδιαφέρον από ομάδα. Ο ίδιος ατζέντης θα μιλήσει και για τον Τσιρίλο, ο οποίος ολοκληρώνει το συμβόλαιό του με τον ΠΑΟΚ το ερχόμενο καλοκαίρι και «εγκαλείται» όχι μόνο λόγω των μέτριων εμφανίσεών του αρχικά, αλλά και της πρόσφατης αποβολής του για το κράτημα του γιακά του διαιτητή του αγώνα με τον Αρη κ. Μιχάλη Τσινιάρη.

Από την πλευρά των Ιταλών θεωρείται δεδομένο ότι δεν υπάρχει καμία πρόθεση και επιθυμία να λυθεί κάποιο συμβόλαιο χωρίς αποζημίωση. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του Σαβίνι που θεωρείται δεδομένη η συζήτηση για λύση του συμβολαίου του, αυτό λήγει το καλοκαίρι του 2012, κάτι που σημαίνει πρακτικά ότι θα ζητήσει περισσότερα χρήματα για να συναινέσει στην αποχώρησή του. Δεν αποκλείεται πάντως με τον κ. Παστορέλο να συζητηθούν και θέματα που αφορούν άλλες μεταγραφικές κινήσεις εν όψει της περιόδου του Ιανουαρίου.

Στον Αρη ο κ. Εκτορ Ραούλ Κούπερ παρέπεμψε τους διοικούντες την ΠΑΕ για οποιεσδήποτε συζητήσεις περί της επέκτασης του συμβολαίου του στο τέλος Οκτωβρίου, όταν θα έχει περάσει ο σκόπελος των τριών αγώνων με ΑΕΚ, Ολυμπιακό για το πρωτάθλημα και Μπάγερ Λεβερκούζεν για το Γιουρόπα Λιγκ. Από τις προκαταρκτικές συζητήσεις έγινε σαφές ότι ο κ. Κούπερ μίλησε για το επόμενο στάδιο που είναι ο πρωταθλητισμός. Και για να δημιουργηθεί μια ανταγωνιστική ως προς τον τίτλο ομάδα θα πρέπει η διοίκηση να υπερβεί το μπάτζετ της και να αποκτήσει τουλάχιστον τρεις ποιοτικότερους ποδοσφαιριστές. Επιπλέον, τόνισε ότι είναι ικανοποιημένος από τη μέχρι τώρα συνεργασία του και κυρίως από τις προσπάθειες που έχει ήδη καταβάλει η διοίκηση των Κιτρίνων προκειμένου να τον ικανοποιήσει στο βασικό αίτημά του που αφορούσε τη βελτίωση των εγκαταστάσεων υποδομής στο Νέο Ρύσιο.