Την Κυριακή θα πραγματοποιηθεί ο ετήσιος Ποδηλατικός Γύρος της Αθήνας, κατά τη διάρκεια του οποίου το κέντρο της Αθήνας μένει κλειστό για τα αυτοκίνητα.

Ο Ποδηλατικός Γύρος περιλαμβάνει δύο διαφορετικές διαδρομές, ανάλογα με τις δυνατότητες και τη διάθεση του ποδηλάτη.

Η μεγάλη διαδρομή των 8 χιλιομέτρων ξεκινάει από το Παναθηναϊκό Στάδιο, όπου και θα υπάρχει ειδικός χώρος για τη φύλαξη των ρούχων των συμμετεχόντων (ροζ χρώμα στον χάρτη).

Η μικρότερη διαδρομή είναι για τα Α.με Α. και τα παιδιά και έχει μήκος 700 μέτρα. Η εκκίνηση για αυτή τη διαδρομή δίνεται από την Πλατεία Συντάγματος έξω από το ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία (πράσινο χρώμα στον χάρτη).

Η εκκίνηση και για τις δύο διαδρομές θα δοθεί στις 10 π.μ.

Η Τροχαία για τη διευκόλυνση των συμμετεχόντων από τις 9 το πρωί και έως το τέλος του αγώνα σταδιακά θα διακόπτει την κυκλοφορία κατά μήκος των οδών:

  • Στη 1η διαδρομή: Παναθηναϊκό Στάδιο (αφετηρία), Βασ. Κωνσταντίνου, Βασ. Σοφίας, Λ. Αλεξάνδρας, Πατησίων, Αιόλου, Σταδίου, πλατεία Συντάγματος, Φιλελλήνων, Λ. Αμαλίας, είσοδος Ζαππείου (τερματισμός).
  • Στη 2η διαδρομή: Πλατεία Συντάγματος (Αφετηρία), Βασ. Αμαλίας, είσοδος Ζαππείου (τερματισμός).

Ιατροί και προσωπικό του ΕΚΑΒ θα είναι παρόντες σε όλη τη διάρκεια του Ποδηλατικού Γύρου, έτοιμοι να παρέχουν τις πρώτες βοήθειες.

Άλλοι ποδηλατικοί αγώνες

Ποδηλατικοί αγώνες θα γίνουν την Κυριακή και σε άλλες περιοχές της Αττικής και τροχονόμοι θα διακόπτουν σταδιακά την κυκλοφορία ως εξής:

  • Για την 25η ανάβαση Ακρόπολης – Υμηττού από τις 9 έως λήξη αγώνα στη διαδρομή: Στήλοι Ολυμπίου Διός στη Διον. Αρεοπαγίτου, Λ. Αμαλίας, Βασ. Σοφίας, Β. Αλεξάνδρου, Γρηγορίου Θεολόγου, Εθν. Αντιστάσεως, Νεκροταφείο Καισαριανής με κατεύθυνση προς ραντάρ στη κορυφή Υμηττού.
  • Για τον 3ο Ποδηλατικό Γύρο Νέας Χαλκηδόνας από τις 10.30 έως λήξη αγώνα στη διαδρομή: Λ. Δεκελείας, Αχαρνών, Κουρτίδου, Νεϊγύ, Περισσού, Τσούντα, Πεταλά, Δερβενακίων, Δωδεκανήσου, Κανάρη, Τρύπια, Δεκελείας, Παπαναστασίου, Περικλέους, Γρηγορίου Ε’.
  • Για το Γύρο Αιγάλεω από τις 8.30 έως λήξη αγώνα στις διαδρομές: Πρώτη διαδρομή: Ιερά Οδός (εκκίνηση), Μυριοφύτου (αναστροφή), Ιερά Οδός, Άλσος (τερματισμός). Δεύτερη διαδρομή: Ιερά Οδός (εκκίνηση), Μυριοφύτου, Π.Καβάλας, Αναγεννήσεως, Πελοποννήσου, Αγ. Νεκταρίου, Αγ. Σπυρίδωνος, Δημητσάνης, Κορυτσάς, Σαλαμίνος, Αγ. Βαρβάρας, Διοβουνιώτου, Κεφαλληνίας, Κ. Βάρναλη, Θεσσαλονίκης, Σ. Σαράφη, Ι. Οδός, είσοδος Άλσος Αιγάλεω (τερματισμός).