Διήμερη επίσκεψη στη Γερμανία πραγματοποιεί από σήμερα, Παρασκευή, ο Τούρκος πρωθυπουργός, Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος θα έχει συνομιλίες με την καγκελάριο Άνγκελ Μέρκελ το Σάββατο σχετικά με τις ενταξιακές προοπτικές της Τουρκίας και την ενσωμάτωση των Τούρκων μεταναστών στη γερμανική κοινωνία.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός θα παρακολουθήσει μαζί με την Άνγκελα Μέρκελ τον ποδοσφαιρικό αγώνα για τους προκριματικούς του Euro μεταξύ των εθνικών ομάδων της Γερμανίας και της Τουρκίας, που θα διεξαχθεί στο Ολυμπιακό Στάδιο του Βερολίνου.

Ενόψει της επίσκεψης του Τούρκου πρωθυπουργού στο Βερολίνο, ο εκπρόσωπος των Γερμανών Χριστιανοδημοκρατών (CDU) για θέματα εξωτερικής πολιτικής Ρούπρεχτ Πόλεντς κάλεσε την καγκελάριο «να ενθαρρύνει τη διαδικασία των μεταρρυθμίσεων στην Τουρκία».

Ο κ. Πόλεντς απηύθυνε επίσης έκκληση στον Ταγίπ Έρντογαν να προτρέψει τους Τούρκους μετανάστες που ζουν στη Γερμανία να μάθουν γερμανικά και να ενσωματωθούν στη γερμανική κοινωνία, καθώς αυτό είναι και προς το συμφέρον της Τουρκίας.