Στην Τρίπολη περιοδεύει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς, συνοδευόμενος από τον αντιπρόεδρο του κόμματος Δημήτρη Αβραμόπουλο, τον γραμματέα Ανδρέα Λυκουρέτζο, τον εκπρόσωπο Τύπου και βουλευτή Πάνο Παναγιωτόπουλο, βουλευτές της Πελοποννήσου και τον υποψήφιο περιφερειάρχη και πρόεδρο της ΕΝΑΕ Δημήτρη Δράκο.

Ο κ. Σαμαράς μιλώντας σε πολίτες της Αρκαδίας, στην αίθουσα του νομαρχιακού συμβουλίου, ευχαρίστησε τον απερχόμενο νομάρχη Δημήτρη Κωνσταντόπουλο για όλα όσα έχει προσφέρει στην παράταξη και στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, ενώ αναφερόμενος στον υποψήφιο περιφερειάρχη της παράταξης Δ.Δράκο, είπε ότι είναι ένα κεφάλαιο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για όλη την Ελλάδα, είναι αυτοδημιούργητος και έφθασε να αναδειχθεί πρόεδρος της ΕΝΑΕ, κρατώντας ψηλά τη νομαρχιακή αυτοδιοίκηση.

Ο «Καλλικράτης», ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ, είναι χωρίς πόρους και έγινε από «κομματική κοπτορακτική». Σχετικά με την υποψηφιότητα του Πέτρου Τατούλη, τον οποίο υποστηρίζει το κυβερνών κόμμα, μίλησε για «μεταλλαγμένο» ΠΑΣΟΚ. «Και εκεί πιστεύω ότι δεν τον θεωρούν δικό τους παιδί» τόνισε χαρακτηριστικά.

«Εμείς, με τον Δ.Δράκο, έχουμε δικαίωμα να λέμε ότι είναι έντιμος και είναι άνθρωπος που θα σταθεί όρθιος σε μία λαίλαπα που έρχεται» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σαμαράς.

Το πρόβλημα για εμάς, είπε, είναι το μνημόνιο, που στηρίζει ο υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ σήμερα. Εγώ σκέφτομαι τον απλό άνθρωπο, τον επιχειρηματία, σημείωσε και πρόσθεσε ότι ο κόσμος θέλει ελπίδα και όχι φόβο. Εμείς προσφέρουμε ελπίδα και μπορούμε να είμαστε δυναμικοί για το αύριο, ανέφερε.

Εκτίμησε, δε, ότι έρχεται νέα φοροκαταιγίδα τη νέα χρονιά και θα πονέσουν συνταξιούχοι και χαμηλόμισθοι. Σε όλη την Ελλάδα, ανέφερε, βλέπω ανθρώπους που αναζητούν την ελπίδα, που βομβαρδίζονται από νέους φόρους και εκεί είναι το ζουμί της πολιτικής αναμέτρησης. Εμείς είμαστε εδώ δίπλα σας, αποφασισμένοι να βοηθήσουμε. Δρομολογημένοι στην προσπάθεια για να πάει μπροστά ο τόπος, είπε και κάλεσε τους Αρκάδες να στηρίξουν τον Δημήτρη Δράκο για την περιφέρεια Πελοποννήσου, τον Κώστα Μανδρώνη για αντιπεριφρειάρχη Αρκαδίας και τον Γιάννη Σμυρνιώτη για δήμαρχο Τρίπολης.

Ο κ. Σαμαράς περιόδευσε στην αγορά της πόλης και επισκέφθηκε το εκλογικό κέντρο του υποψηφίου δημάρχου Τρίπολης Γιάννη Σμυρνιώτη, για να τού ευχηθεί από κοντά καλή επιτυχία.