Αποστράτευσε τον τέως πρωθυπουργό κ. Κ. Καραμανλή η Ρηγίλλης και η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ κυρία Βασιλική Τζότζολα του έδειξε την έξοδο από το «γαλάζιο στράτευμα»… τοποθετώντας τον στο παρελθόν. Ταυτόχρονα ο αντιπρόεδρος του κόμματος κ. Δ. Αβραμόπουλος , στην ίδια λογική, τον κατέταξε στην… Ιστορία, λέγοντας ότι είναι «ιστορικό πρόσωπο», ενώ στάθηκε ιδιαίτερα στην «ιστορική συντριβή» της ΝΔ τον περασμένο Οκτώβριο. Εν μέσω της συζήτησης που τροφοδοτούν ορισμένα «καραμανλικά» στελέχη για την επιστροφή ή όχι του κ. Καραμανλή στην κεντρική πολιτική σκηνή και για τον ρόλο που πρέπει να αναλάβει, οι δημόσιες τοποθετήσεις της κυρίας Τζότζολα και του κ. Αβραμόπουλου πυροδότησαν νέα εσωκομματική ένταση και οργή στους «καραμανλικούς».

Διευκρινίσεις για όσα είπε περί επιστροφής της κυρίας Μπακογιάννη και του κ. Καρατζαφέρη έδωσε χθες ο ο κ. Κεφαλογιάννης μετά την αντίδραση της Ρηγίλλης

«Ο κ.Καραμανλής ολοκλήρωσε την πορεία του ως πρωθυπουργός. Ο κ. Σαμαράςανοίγει μια νέα περίοδο για τη ΝΔ και, νομίζω, όλοι έχουμε κλείσει τις πόρτες του παρελθόντος, έχουμε κάνει την αυτοκριτική μας και προχωρούμε στο μέλλον… Το παρελθόν ανήκει στο παρελθόν», τόνισε (Ρ/Σ ΝΕΤ) η κυρία Τζότζολα, ένα από τα νέα πρόσωπα στα οποία ανέθεσε ρόλους το τελευταίο διάστημα ο πρόεδρος του κόμματος κ. Αντ.Σαμαράς, ο οποίος επενδύει πολλά σε αυτή.

Η φράση της αυτή προκάλεσε έντονη ενόχληση μεταξύ των «καραμανλικών» βουλευτών και στελεχών που έλεγαν ότι δεν είναι η πρώτη φορά που εκνεύρισε το «καραμανλικό» στρατόπεδο και υπενθύμιζαν την προ ημερών επισήμανσή της για το Βατοπαίδι: «…Επειδή είμαι η νέα γενιά της ΝΔ δεν μπορώ να ασχοληθώ με τα βαρίδια του παρελθόντος,τα οποία άλλωστε έχουμε αφήσει πίσω μας». Η δυσφορία των «καραμανλικών» εντάθηκε με τις επισημάνσεις του κ. Αβραμόπουλου ότι ο κ. Καραμανλής «ήταν καλός αρχηγός» και ειδικά όταν, παρά την επισήμανση του δημοσιογράφου ότι δεν είπε ότι ήταν «καλός πρωθυπουργός», δεν διόρθωσε, αλλά ζήτησε από τον δημοσιογράφο να κάνει την αξιολόγηση που εκείνος κρίνει.

«Εκείνο τον καιρό, όλοι βρεθήκαμε κοντά του… Η περίοδος Καραμανλή έχει και τα καλά της και τα αρνητικά της.Εκείνο που συνοδεύει τις μνήμες είναι μια ιστορική συντριβή» ανέφερε (Ρ/Σ Real fm) και συνέχισε τοποθετώντας τον τέως πρωθυπουργό στο… «χρονοντούλαπο της Ιστορίας»: «Μια νέα εποχή ξεκίνησε. Ο Κώστας Καραμανλής έγραψε τη δική του ιστορία, είναι ένα ιστορικό πρόσωπο πλέον στην παράταξη, από την

ώρα που διετέλεσε αρχηγός για 13 χρόνια και πρωθυπουργός. Τώρα όμως κοιτάμε μπροστά».

Οι «καραμανλικοί» είχαν ενοχληθεί και από τη στάση του κ. Σαμαρά στη συνέντευξή του στη ΔΕΘ, στην οποία χαρακτήρισε τον κ. Καραμανλή «ιστορικό πρόσωπο», ενώ για τον εαυτό του διευκρίνισε πως έχει κλείσει τους λογαριασμούς της παράταξης με το παρελθόν και έχει την ευθύνη να την οδηγήσει στο μέλλον.

Ιδιαίτερη συζήτηση γίνεται στο εσωτερικό της ΝΔ και για την αναφορά του κ. Αβραμόπουλου πως ο κ. Καραμανλής ενοχλείται και ο ίδιος από τη συζήτηση περί επιστροφής του.

«Ο πρώτος που ενοχλείται από αυτόπρέπει να είναι ο κύριος Καραμανλής, αν κρίνει κανείς από τις δηλώσεις φίλων του και του περιβάλλοντός του» είπε.

ΑΝΤ. ΣΑΜΑΡΑΣ
«Λέμε όχι στην Ελλάδα του λεξοτανίλ»

«Λ έμε όχι στην Ελλάδα της κατάθλιψης και του λεξοτανίλ» τόνισε αργά χθες το βράδυ ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Αντ. Σαμαράς από το Αργος, προκαλώντας αίσθηση και ποικίλα σχόλια με τη φράση που χρησιμοποίησε. Ο κ. Σαμαράς κατά τη διάρκεια συνάντησής του με οικονομικούς φορείς της Αργολίδας, στο πλαίσιο της τριήμερης περιοδείας του στην Πελοπόννησο, προέτρεψε τους πολίτες να μην αφήνουν «να καλλιεργείται ο φόβος» και σημείωσε: «Υπάρχει ελπίδα. Είμαστε το κόμμα της ελπίδας και της ανάπτυξης».

Τα «πήρε πίσω» ο Κεφαλογιάννης
Α υστηρές συστάσεις προς τον κ. Εμμ. Κεφαλογιάννη απηύθυνε χθες ο Γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ κ. Κ. Τασούλας, με αποτέλεσμα ο «γαλάζιος» κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος να ανασκευάσει. Επειτα από την αναταραχή που προκάλεσε στη Ρηγίλλης με την πρότασή του να επιστρέψουν στη ΝΔ η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη και ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Γ. Καρατζαφέρης , ο κ. Κεφαλογιάννης αναγκάστηκε να… διορθώσει την προχθεσινή δήλωσή του.

Ο κ. Τασούλας επεσήμανε στον κρητικό πολιτικό ότι πρέπει να επιδεικνύεται ιδιαίτερη προσοχή «στο τι και πώς λέγεται» καθώς πολλά σημεία των δημόσιων παρεμβάσεων χρησιμοποιούνται για να δημιουργηθεί πρόβλημα στο κόμμα. Λίγο αργότερα ο κ. Κεφαλογιάννης έδωσε διευκρινίσεις για όσα είπε περί επιστροφής της κυρίας Μπακογιάννη και του κ. Καρατζαφέρη, τους οποίους η Ρηγίλλης χαρακτηρίζει κυβερνητικά «εξαπτέρυγα».

Συγκεκριμένα υποστήριξε (Ρ/Σ Αθήνα 9,84) ότι αυτοί που υπερψήφισαν το μνημόνιο οφείλουν ένα «mea culpa». Και για να υπαχθούν κάτω από τη σημαία της ΝΔ πρέπει να ζητήσουν πρώτα συγγνώμη για αυτήν την κίνησή τους. «Πολιτικά μεταλλαγμένος ο Π. Τατούλης»
Σφοδρή προσωπική επίθεση κατά του υποψηφίου περιφερειάρχη Πελοποννήσου εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ

Τα πυρά του προέδρου της ΝΔ δέχτηκε χθες ο κ. Τατούλης

Προσωπική επίθεση κατά του κ. Π. Τατούλη, τον οποίο χαρακτήρισε «πολιτικά μεταλλαγμένο», εξαπέλυσε χθες από την Κόρινθο, πρώτο σταθμό της περιοδείας του στην Πελοπόννησο, ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Αντ. Σαμαράς, ο οποίος ως γνωστόν υποστηρίζεται από το ΠαΣοΚ, ως υποψήφιος περιφερειάρχης, θέτοντας και το θέμα κατά πόσον είναι αποδεκτός από τους βουλευτές, τα στελέχη, τα μέλη και τους ψηφοφόρους του κυβερνώντος κόμματος.

«Ο ένας είναι αποδεδειγμένα και πετυχημένα αυτοδιοικητικός, ο άλλος είναι πολιτικά μεταλλαγμένος» είπε ο κ. Σαμαράς, υποστηρίζοντας ταυτόχρονα τον υποψήφιο της ΝΔ, νομάρχη Μεσσηνίας κ. Δ. Δράκο, και συνέχισε στον ίδιο οξύ τόνο: «Ο ένας είναι ο εκπρόσωπος του χώρου της ΝΔ- και όχι μόνο-, προχωράει πολύ πέρα και εκφράζει ευρύτατο κόσμο από κάθε πλευρά, γιατί είναι κατ΄ εξοχήν ανθρωποκεντρικός. Ο άλλος είναι ο επίσημος εκπρόσωπος του ΠαΣοΚ, που δεν ξέρω καν αν τον θέλει».

Η συγκεκριμένη κίνηση του κ. Σαμαρά εξέπληξε πολλούς καθώς είναι η πρώτη φορά που ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επικρίνει τον αντίπαλο του εκλεκτού της Ρηγίλλης. Σύμφωνα με έμπειρα στελέχη, αυτό εξηγείται καθώς, όπως έλεγαν χθες βράδυ, «η νίκη στην Πελοπόννησο, την πατρίδα του πρόεδρου της ΝΔ, των δύο αντιπροέδρων, του γραμματέα και πολλών ηγετικών στελεχών, αποτελεί προσωπικό στοίχημα του κ. Σαμαρά».